1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erzurum Kongresi’nin 105. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Erzurum Kongresi’nin 105. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

featured
service

Erzurum Kongresi’nin 105. yıl dönümü dolayısıyla özel bir kutlama töreni gerçekleştirildi. Tören, Havuzbaşı Kent Meydanı’nda yapıldı ve birçok önemli isim katıldı.

Bölgenin önde gelen isimlerinden olan Vali Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Adil Biçer gibi isimlerin yanı sıra, il emniyet müdürü, askerler, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş törene katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Protokol ve topluluk, mehter takımı eşliğinde ellerinde Türk bayraklarıyla Erzurum Kongre Binası’na yürüdü.

Erzurum Devlet Tiyatrosu oyuncuları, burada tarihi Erzurum Kongresi’ni canlandırdı. Vali Çiftçi, tiyatrocu tarafından Atatürk’ü temsil eden bir oyuncudan Türk bayrağını öperek teslim aldı. Çiftçi, burada yaptığı konuşmada kongrenin tarihsel önemine vurgu yaptı ve bağımsızlık mücadelesinin başlangıç noktasında yer aldığını belirtti.

AK Parti Milletvekili Adil Biçer, Erzurum Kongresi’nin bağımsızlık aşkını pekiştiren bir dönüm noktası olduğunu açıkladı. Mehmet Sekmen de konuşmasında milletin bağımsızlık mücadelesinin önemini vurguladı ve kongre sürecinin Cumhuriyetimizin doğuşundaki rolünü belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erzurum Kongresi’nin 105. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz