1. Haberler
  2. Gündem
  3. Esenyurt’taki dehşete düşüren kadına şiddet olaylarına Bakanlık’tan açıklama geldi

Esenyurt’taki dehşete düşüren kadına şiddet olaylarına Bakanlık’tan açıklama geldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakanlık, hemen harekete geçerek emniyet güçleriyle temas kurdu ve yapılan araştırmalar neticesinde şiddet faili bireyi nezaretine aldı. Alakalı açıklamada, “Bayana müteveccih şiddet hadisesine ait olarak emniyet güçleriyle şipşak temasa geçilmiş, yapılan araştırmalar sonucunda şiddet faili birey tutularak nezaretine alınmıştır. Bakanlığımız, savcılık soruşturmasına müdahil olup, vakayla alakalı meşru süreç titizlikle takip edilecektir.” ifadelerine yer verildi.

Bu cins insanlık dışı vakaların yaşanması hepimizi derinden üzüyor ve infial yaratıyor. Ancak devletin güvenlik üniteleri ve alakalı bakanlık, böylesine kaba hamlelere karşı suskun kalmıyor ve lüzumlu adımları süratle atarak hakın sağlanması için çalışıyor.

Ülkemizde bayana müteveccih şiddetin korkunç misallerinden biri olan İstanbul Esenyurt’ta alana gelen vahim vaka, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yakından takip ediliyor. Cadde ortasında bir kadının vurularak bayıltılıp ardından otomobile taşınmasıyla alakalı çirkin görüntüler, sosyal medyada da süratle yayılmıştı.

Bayana müteveccih şiddet, cemiyetimizin en acil ve ehemmiyetli meselelerinden biri ve bu cins vakaların yaşanmaması için daha sıkı önlemlerin alınması gerekiyor. Bu cins kaba hücumları önlemek için eğitim, farkındalık ve cemiyetsel bilinçlenme çalışmalarının yanı gizeme, şiddet faillerine müteveccih daha caydırıcı legal tertip etmeler de elzemdir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu cins vakalara karşı duyarlılığı ve vakaların takipçisi olması, hakın sağlanması ve şiddetin son bulması için umut verici bir adımdır. Cemiyet olarak, bayanlara müteveccih şiddete karşı beraber çaba etmeli, kurbanların yanında olmalı ve şiddet faillerine karşı sıfır hoşgörü siyaseti özümsenmeli.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Esenyurt’taki dehşete düşüren kadına şiddet olaylarına Bakanlık’tan açıklama geldi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz