1. Haberler
  2. Gündem
  3. Eşini cezaevinden almaya gelen Dilan Polat ilk kez konuştu: Karar sürpriz oldu, bugün kavuşma günü

Eşini cezaevinden almaya gelen Dilan Polat ilk kez konuştu: Karar sürpriz oldu, bugün kavuşma günü

featured
service

Dilan Polat, tahliye haberi sonrası kardeşi Sıla Doğu ile birlikte Engin Polat’ı karşılamak için Çorlu Karatepe Ceza İnfaz Kurumu’na geldi.

Polatlar tahliyesine sosyal medyada tepki yağdı: Adalet baklava çalan çocuklara var, devleti soyanlara asla uğramaz

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Dilan Polat, “Türk adaletine çok teşekkür ediyorum. Sonunda tecelli etti. 10 aydır bütün aile birbirinden ayrıydı. Artık kavuştuk. Bugün tamamen kavuşma günü, tamamlandığımız bir gün. Çok mutluyum ailemiz tekrar bir araya geliyor. Sürpriz oldu. Dün biraz endişeliydim. Çok dua ettim” dedi. Polat, sosyal medya paylaşımlarına bir süre ara vereceğini de belirtti.

Kardeşi Sıla Doğu ise, “Ben her zaman bekliyordum. Suçsuz olduğumuzu, masum olduğumuza inandığımızı hep söyledim. Sonunda Türk adaletine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

9982092.jpg

Engin Polat’ın cezaevi işlemlerinin ardından tahliyesi bekleniyor.

Polat çiftinin avukatı Sevinç Horoz duruşmanın ardından adliye önünde bekleyen basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Müvekkillerimin bir kısmı 10 aydır tutukluydu. Dosya içerisinde kalan 4 tutuklu sanık vardı. Bugün bir tahliye kararı verildi, beklediğimiz bir karardı. Müvekkillere yönelik üzerine atılı suçlar yönünden dosya içerisinde herhangi bir somut delil mevcut değildi. Ancak dosyada gizlilik kararı olduğu için çok açıklama yapamamıştık. Tüm avukat arkadaşlarım emek vererek savunmalarını yaptılar. Mevcut MASAK raporu da zaten söz konusu müvekkillere yönelik olarak örgütsel bir faaliyetin olmadığını, yasadışı bahise yönelik herhangi bir tespit bulunmadığını, kara paraya ilişkin herhangi bir tespit bulunmadığını, tamamen aile şirketlerinin gerçek ticari faaliyetlerinden kaynaklanan gelirlerle işletmeleri çalıştırdıklarını tespit etmiş durumda. Dosya üzerinde yer alan 11 Temmuz 2024 tarihli MASAK raporu dosyanın aslında hangi noktada olduğunu ortaya koydu ve müvekkiller yönünden tahliye kararı beklediğimiz bir şeydi. Bugün de tahliyelerimizin tamamını almış bulunmaktayız şu an dosya içerisinde herhangi bir tutuklu sanık olmadığı gibi diğer sanıklar yönünden, daha önce tahliye olan sanıklar yönünden de imza yükümlülükleri de kaldırılmış durumda. Gün içinde tahliye olmalarını bekliyoruz”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eşini cezaevinden almaya gelen Dilan Polat ilk kez konuştu: Karar sürpriz oldu, bugün kavuşma günü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz