Yeni düzenlemeler kapsamında, uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma gibi esnek iş modelleri 2025’in 1. çeyreğinde iş dünyasının ihtiyaçları ve iş-özel yaşam dengesi göz önünde bulundurularak yasal çerçeveye kavuşturulacak.
İş Kanunu’nda sosyal taraflarla yapılacak değişikliklerle birlikte, güvenceli esneklik sağlanacak ve yeşil ile dijital dönüşüm süreçlerine uyum sağlamak için programlar oluşturulacak.
Tamamlayıcı emeklilik sistemi, 2025’in 2. çeyreğinde Otomatik Katılım Sistemi (OKS) ile ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşecek. Ayrıca, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamında standart emeklilik yatırım fonları yeniden tasarlanarak katılımcıların birikimlerine daha fazla değer katılması hedeflenecek.
İşsizlikle mücadele kapsamında, düşük ücretli işlerde çalışmak istemeyen gençleri hedef alan “aile bazlı izleme sistemi” uygulanmaya başlanacak. Bu sistemle işgücü piyasasında sunulan istihdam olanakları aile bazlı olarak izlenecek ve sosyal yardım alan bireylerin istihdama geçişi desteklenecek.
ESNEK ÇALIŞMA MODELLERİ: Uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma gibi modern çalışma biçimleri, işgücü piyasasının ihtiyaçlarına göre düzenlenecek. Kadın ve erkek fırsat eşitliği ile iş-özel yaşam dengesi gözetilerek, kamuda ve özel sektörde daha esnek çalışma saatleri getirilecek.
İŞ KANUNU DEĞİŞİKLİKLERİ: Sosyal taraflarla yapılacak diyalog ve ikincil mevzuat çalışmaları ile işgücü piyasalarında güvenceli esneklik sağlanacak. Yeşil ve dijital dönüşümün etkileri analiz edilerek, uyum ve adil geçiş süreçleri için programlar hayata geçirilecek.
HER YAŞ İÇİN UYGUN MESLEKLER: Program, her yaş grubundaki bireylerin aktif çalışma hayatında kalmalarını destekleyecek. Hayat boyu öğrenme yaklaşımı ile mevcut becerilerin günümüz ihtiyaçlarına uyarlanması sağlanacak.
Yorumlar kapalı.