1. Haberler
  2. Gündem
  3. Et ve süt verimini ikiye katlıyor, tarıma alternatif oluyor! Ekimi tamamlandı verimi başarı getirdi

Et ve süt verimini ikiye katlıyor, tarıma alternatif oluyor! Ekimi tamamlandı verimi başarı getirdi

featured
service

Ardahan’ın Aşağı Kurtoğlu Köyü’nde toprakla buluşan yem bezelyesinde hasat süreci geldi çattı. İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Fatih Cineviz’in katılımıyla gerçekleştirilen hasat süreci yüz güldürdü. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Cineviz, Bu yıl ilk kez ekilen ve yüksek verim potansiyeline sahip olan yem bezelyesinin özellikle hayvancılık alanında büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Cineviz, “Yem bezelyesi, yüksek protein içeriğiyle et ve süt verimini artırırken, toprağımızı organik malzemeyle zenginleştirip doğal gübreleme de sağlıyor. Bu bitkiyi bölgemize kazandırmak için yoğun çaba harcıyoruz” dedi.

12 dönümlük tarlada yem bezelyesi ekimi gerçekleştiren Serhat Yıldız, ilk kez denenen üründen son derece memnun olduğunu aktardı. Ardahan İl Tarım Müdürlüğü’nün sağladığı destekler ile birlikte yüksek verim ve kalitenin beraberinde geldiğini söyleyen Yıldız, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Ardahan’ın tarım çeşitliliğini artırmak ve hayvancılık sektörüne Katkı sağlamak amacıyla başlatılan yem bezelyesi üretimi yüksek protein içeriğinin yanı sıra doğal gübreleme özelliğini de içerisinde barındırıyor. Bölgede tarımsal sürdürülebilirliği destekleyecek proje önemli bir gelişme olarak görülmektedir. İlerleyen süreçte yem bezelyesi ekim alanlarında genişletme yapılabileceği de aktarıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Et ve süt verimini ikiye katlıyor, tarıma alternatif oluyor! Ekimi tamamlandı verimi başarı getirdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz