1. Haberler
  2. Gündem
  3. Etki Ajanlığı, ‘Casusluk’ Tanımlamasıyla Döndü

Etki Ajanlığı, ‘Casusluk’ Tanımlamasıyla Döndü

featured
service

TBMM’nin tatile girmesi nedeniyle 9. Yargı Paketi’nden çıkarılan etki ajanlığı, farklı bir tanımlama ile tekrar Meclis’e geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Noterlik Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne ilişkin bilgi verdi.

Bir önceki yasama döneminde paketten çıkarılan düzenlemenin farklı olduğunu savunan Güler, teklifin 16. maddesiyle düzenlenen casusluk eylemleriyle daha etkin mücadele edilmesi amacıyla Türk Ceza Kanununa (TCK) yeni bir madde eklendiğini açıkladı.

Teklife ilişkin konuşan Güler, “Başka ülkeler için ülkemizde cinayet, gasp, yaralama, kaçırma gibi suçları işleyen kişilerin, işledikleri suçun cezasının dışında da cezalandırılması amacıyla” bu düzenlemenin yapıldığını belirtti.

Güler, “Devletin güvenliği ile iç veya dış siyasal yararları aleyhine yabancı bir devlet veya organizasyonun stratejik çıkarları veya talimatı doğrultusunda suç işleyenlerin üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacağı düzenlenmektedir. Böylelikle belge ve bilgi temini veya açıklanması dışında casusluk maksadıyla suç işlenmesi de ayrı bir suç olarak düzenlenmekte ve casusluk faaliyetleriyle daha etkin mücadele edilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Bu madde ile beraber Türkiye’nin devlet güvenliği ve siyasi yararları aleyhine suç işleyenler için ayrıca 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası verilecek. İlgili soruşturmalarla ilgili ayrıca Adalet Bakanlığı’ndan izin alınması şartı da kanun da yer aldı.

Bu arada aynı yasal düzenleme içinde boşanma davası reddedilen çiftlerin 3 yıllık bekleme süresi 1 yıla düşürüldü. Teklifle ayrıca; noterlerin çalışma düzeni, Bölge Adliye Mahkemeleri’nde Cumhuriyet Başsavcıvekilinin Hâkimler ve Savcılar Kurulu tarafından belirlenmesine de yer verildi.

Kaynak: Gerçek Gündem

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Etki Ajanlığı, ‘Casusluk’ Tanımlamasıyla Döndü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz