1. Haberler
  2. Gündem
  3. EURO 2024’de Milli Takımlar siyasi söylemleriyle gündemde: Alman milliyetçiler Demiral’ın bozkurtlu gol sevincini ırkçı buldu

EURO 2024’de Milli Takımlar siyasi söylemleriyle gündemde: Alman milliyetçiler Demiral’ın bozkurtlu gol sevincini ırkçı buldu

featured
service

Turnuvanın favorilerinden İspanya ile ev sahibi Almanya, bugün çeyrek finalde karşı karşıya gelecek. Şampiyonaya verilen üç günlük aranın ardından çeyrek final karşılaşmaları 5-6 Temmuz 2024 tarihlerinde oynanacak. Türkiye ile Hollanda arasındaki çeyrek final maçı ise yarın gerçekleşecek. Bu maçlardan galip gelen takımlar yarı finale çıkarak birbiriyle mücadele edecek.

ALMANYA’DA YÜKSELEN AŞIRI SAĞ, FUTBOLU DA ETKİSİ ALTINA ALDI

EURO 2024, uluslararası futbol turnuvalarının sadece spor etkinlikleri olmaktan çıktığı, aynı zamanda politik ve sosyal meselelerin de tartışıldığı bir sezon oldu. Tartışmaların en hararetli yaşandığı milli takımlardan biri de yarı finalde karşılaşma ihtimali olan Almanya ve Türkiye’de yaşanıyor. Her iki ülkedeki tartışmalar ise bazı noktalarda benzerlik gösteriyor.

UEFA’nın Merih Demiral kararına Dışişleri’nden tepki: Esefle karşılıyoruz

Almanya’da milliyetçilik ve entegrasyon tartışmaları öne çıkarken, Türkiye’de siyasi gerilimler ve toplumsal dinamikler sahaya yansıyor. Bu durum, turnuvanın heyecanını ve önemini daha da artırıyor. Yakın bir zamanda Avrupa Parlamentosu seçimleri ve sonuçlarının aşırı sağ partilerin oylarını arttırması, Avrupa ülkelerinde büyük tartışmalara yol açtı.

UEFA’dan Merih Demiral’a iki maç ceza: Türkiye CAS’a gidecek

yeni-proje-10.jpg

Almanya, EURO 2024 turnuvasına tam da aşırı sağın yükseldiği tartışmaları ile birlikte girdi. Turnuvanın başlaması ile birlikte Almanya milli takımının Türk kaptanı İlkay Gündoğan, en çok tartışılan futbolcular arasında yer aldı. Almanya’da yaşayan ve Alman olan gazetecilere göre Gündoğan’ın çokça tartışılan isimlerden biri olmasının nedeni Türk ve göçmen kökenli olması. Almanya’da yükselen aşırı sağ ve milliyetçiliğin de bu tartışmaları körüklediğini söyleyen gazeteciler, Alman toplumunun uzun süre Gündoğan’ı istemediğini vurguluyor.

Ayrıca Alman televizyon ağı Westdeutscher Rundfunk’ta (WDR) yayımlanan “Sport Inside” programında yapılan bir ankete göre, her beş kişiden biri Almanya Milli Futbol Takımı’nda daha fazla “beyaz oyuncu” görmek istediğini belirtirken, katılımcıların yüzde 17’si de milli takım kaptanı İlkay Gündoğan’ın Türkiye kökenli olmasının “üzücü” olduğunu ifade ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
EURO 2024’de Milli Takımlar siyasi söylemleriyle gündemde: Alman milliyetçiler Demiral’ın bozkurtlu gol sevincini ırkçı buldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz