1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ev sahipleri artık bunu da ödeyecek! Maliye düğmeye bastı

Ev sahipleri artık bunu da ödeyecek! Maliye düğmeye bastı

featured
service

Şu anki düzenlemeye göre, kira geliri elde edenler 2023 yılı için 21 bin lira, 2024 yılı için ise 33 bin lira istisna uygulayarak vergi ödüyorlar. Götürü yöntemiyle vergilendirme seçeneği kullananlar, toplam kira gelirinin %15’i kadarını masraf olarak düşebiliyorlar. Gerçek gider yöntemini tercih edenler ise, kira geliri için yaptıkları harcamaları gider olarak gösterebiliyorlar. Ancak, bu istisna ve indirimlerin kaldırılması gündemde

Böyle bir değişiklik, düşük gelirli kira sahiplerinin de vergi ödemesini gerektirecek, bu da sosyal açıdan eleştirilere neden olabilir. Özellikle düşük gelirli bireylerin vergi yükü altında ezilmesi endişesi taşınıyor.

Diğer yandan, kira gelirlerinden yapılan götürü gider indiriminin %25’ten %15’e düşürülmesi ve bu indirimin tamamen kaldırılması ihtimali de masada.

Ek olarak, Bakanlık, gayrimenkul alım satım işlemlerinde doğru vergilendirme yapılabilmesi için, yabancı vatandaşlara uygulanan ekspertiz raporu zorunluluğunu tüm vatandaşlara genişletmeyi planlıyor. Bu adım, emlak vergisi ve diğer harçların rayiç bedel üzerinden doğru hesaplanmasını sağlamak amacıyla atılıyor.

Bu düzenlemelerle Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi adaletini sağlamayı ve olası vergi kayıplarını önlemeyi hedefliyor. Ancak, bu düzenlemelerin sosyal etkileri ve ekonomik sonuçları üzerine tartışmalar devam edecek gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ev sahipleri artık bunu da ödeyecek! Maliye düğmeye bastı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz