1. Haberler
  2. Gündem
  3. Evi iki kez kundaklandığı için şikayetçi oldu başına gelmeyen kalmadı: Irkçı saldırı mağduru Suriyeli aileye sınır dışı şoku

Evi iki kez kundaklandığı için şikayetçi oldu başına gelmeyen kalmadı: Irkçı saldırı mağduru Suriyeli aileye sınır dışı şoku

featured
service

Evi taşlanan göçmenlere bir darbe daha: Saldırıya uğradığı için şikayetçi olan Suriyeliler sınır dışı ediliyor

30 Haziran 2024’te Kayseri’de yabancı uyruklu bir kişinin bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiası kentte büyük gerginlik yarattı. Danişmentgazi Mahallesi’nde öfkeli kalabalık, ırkçı sloganlarla Suriyelilerin ev ve işyerlerine saldırdı. Şiddet olayları Kayseri’den diğer şehirlere de yayıldı; Antalya’da 17 yaşındaki Suriyeli Ahmet Handan El Naif, bir ırkçı saldırıda bıçaklanarak öldürüldü.

Taha Elgazi Anlatıyor: Kayseri’de ne oldu? Suriyeliler neden hedefte?

Saldırıya uğrayan Suriyelilerin sayısı henüz bilinmiyor. Ancak yüzlerce ev, işyeri ve arabanın ırkçı saldırılarda zarar gördüğü tahmin ediliyor.“TÜRK KOMŞULARIMIZ ‘ONLAR EVİNİ KENDİ YAKTI’ DEMİŞ POLİSLERE”

Kayseri’de ateşe verilen ve tamamen yanarak yok olan bir evden sağ kurtulan Suriyeli aile, olaylardan sonra taşındıkları yeni evde de saldırıya uğradı.Ailenin ateşe verilen evinin görüntüsü:

Göçmen karşıtı ırkçılar, havalandırmak için açılan camdan içeri molotof kokteyli atarak ikinci kez ailenin canına kastetti.

yeni-proje-16.jpg

Her iki saldırı anında da evde 14, 9 ve 1 yaşında çocuklar vardı. Polisler, olay sonrası ailenin ifadesini aldı. Aile, şikayetçi olduklarını belirtti. Ancak bir gün sonra, sınır dışı edilmek üzere Kayseri Geri Gönderme Merkezine götürüldüler. Ailenin 2014 yılından beri Türkiye’de yaşadığı ve kimliklerinin olduğu öğrenildi.

“EVİ YAKANLARIN YÜZÜNÜ GÖRDÜK”

Aile yakınları yaşadıklarını ANKARAGÜNDEM’a anlattı:

“Olaylar başladığında evden çıkmadık. İlk evimizi ateşe verdiler. Evde en büyük 14, en küçük 1 yaşlarında çocuklarımız vardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evi iki kez kundaklandığı için şikayetçi oldu başına gelmeyen kalmadı: Irkçı saldırı mağduru Suriyeli aileye sınır dışı şoku
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz