1. Haberler
  2. Gündem
  3. Evlerine tadilat bile yaptıramıyorlardı: Emsal karar çıktı

Evlerine tadilat bile yaptıramıyorlardı: Emsal karar çıktı

featured
service

KDK, dosyaları araştırarak mağduriyetleri çözüme kavuşturmak ismine konutların bakımı ve onarımı için ayni, nakdi ve teknik destekte bulunulması istikametinde bir nasihat kararı verdi.

Bu emsal kalitesindeki nasihat kararı, ülke genelinde eş gidişattaki tarihi binaların yine yaşama döndürülmesini ve kültürel servetin korunmasını hedeflemektedir. Kararda, mülkiyet sahiplerinin müracaatına istinaden konutların bakım ve onarımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ayni, nakdi ve teknik dayanak sağlaması önerilmektedir. Ayrıca, 2863 rakamlı yasa gereğince bakım ve onarım mesullüklerini yerine getiremeyenlerin mallarının kamulaştırılması da nasihat edilmektedir.

Kamu Denetçiliği Müesseseyi, Türkiye’nin muhtelif bölgelerinde bulunan ve “2. grup korunması lüzumlu taşınmaz kültür varlığı” olarak patent edilen konut sahiplerinin mağduriyetini gidermek için ehemmiyetli bir nasihat kararı aldı. Bu vaziyetten etkilenen Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Üzümlü Mahallesi’nde yaşayan Niyazi Özsüslü ve Ali Yağan, konutlarının korunması ve restore edilmesi gerektiğini düşünerek ombudsmanlığa müracaat etti. 

Bu karar, 6328 rakamlı kanunun 20. maddesi uyarınca, müessese tarafından 30 gün içinde harekâta konulacak ve müracaat eten vekil ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bildirilecektir. Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi tarafından bildiri edilecek olan bu karar, konut sahiplerinin ve tarihi yapıların geleceğini pozitif istikamette etkileyecek ehemmiyetli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Ülkenin kültürel mirasının korunması ve restore edilmesi için atılan bu adımda, KDK’nin ehemmiyetli rolü takdirle karşılanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evlerine tadilat bile yaptıramıyorlardı: Emsal karar çıktı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz