Eylül’de dikiyor 9 ay sonra hasat ediyor! Kalitesi Isparta topraklarından geliyor, Almanya ve İngiltere’nin gözdesi oluyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkeze bağlı Deregümü Köyü ve Çünür köyünde Karanfil hasadı hızla başladı. Daha tomurcukken kesimi yapılarak seçilen karanfiller önce demetleniyor ardından da bir güzel paketleniyor. Renk cümbüşü karanfillerin görseline dayanamayan Almanya ve İngiltere ise kapış kapış götürüyor.

Dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç edilen karanfiller özellikle Almanya ve İngiltere’ye gönderiliyor. Köyde bu sezon 2000 dekar alanda 300 milyon ton Karanfil rekoltesi bekleniyor. Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Deregümü Köyü ve Çünür bölgesinde 2000 dekar alanda üretim yapıldığını söyledi.

Bu yıl 300 milyon dal karanfil rekoltesi beklediklerini dile getiren Selçuk, “Avrupa ülkelerine ihracımız çok fazla, Almanya, İngiltere ve Rusya başta olmak üzere birçok ülkeye karanfil ihracatı gerçekleştiriyoruz. Isparta’da üretilen karanfiller Avrupa’da alıcı buluyor.” dedi.

Isparta'da Hasat Edilen Karanfiller Avrupa Ülkelerine İhraç Ediliyor - Son Dakika

Karanfil üretimi yapan Murat Aslan, Karanfil dikimine Eylül ayında başladıklarını söyleyerek hasat sürecinin 9 ay sonra geldiğini vurguladı. Köyde 85 dönümde üretim yapıldığını ifade eden Aslan, karanfilin istihdama da katkı sağladığını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eylül’de dikiyor 9 ay sonra hasat ediyor! Kalitesi Isparta topraklarından geliyor, Almanya ve İngiltere’nin gözdesi oluyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz