1. Haberler
  2. Gündem
  3. Eyyam-ı Bahur sıcakları bugün start verdi! O illerde yaşayanlar için MGM uyardı dışarı çıkmayın

Eyyam-ı Bahur sıcakları bugün start verdi! O illerde yaşayanlar için MGM uyardı dışarı çıkmayın

featured
service

EYAM-I BAHUR SICAKLARI BUGÜN BAŞLADI!Sıcaklıkları üst seviyeye çıkaracak olan Eyyam-ı Bahur, bugün resmen başladı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı ve Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, Eyyam-ı bahur sıcaklıklarının Kuzey Afrika’dan Türkiye’ye doğru geldiğini ifade etti. Ayrıca uzamaların yaptığı açıklamalra göre bugünden itibaren hava sıcaklıklıkları kademeli olaraka çoğalış gösterecek.

SICAKLIĞIN TESİRLİ OLACAĞI BÖLGELER EMİN OLDU!Sıcaklık mevzusunda uzman analistlerin yaptığı açıklamalara göre Eyyam-ı Bahur yurdun batı kesimlerinde ve özellikle İstanbul’da etkili olacak.

Adil Tek, mevzuyla ilgili olarak, “İstanbul’da Eyyam-ı bahur sıcakları çarşamba günü başlayacak, perşembe günü ‘pik’ noktaya erişecek. İstanbul’da çarşamba sıcaklık 35, perşembe günü 39 dereceye kadar çıkacak. Bugünle perşembe arasında takribî 8 derecelik bir sıcaklık çoğalışı olmasını bekliyoruz. Hafta sonuna doğru sıcaklık kademeli olarak eksilmeye başlıyor. Hafta sonu sıcaklık 35 derece civarında olacak. Toplamda 4 gün İstanbul’da sıcak hava dalgasının etkili olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

El Nino, Afrika’dan gelirken, sıcaklıklara bir yenisi daha eklendi Bu sefer ki gelen sıcaklık dalgasının yeni ismi ise Eyyam-ı Bahur.

Mevsim sıcaklıkları son bir aydır normalin üstünde bir seyir izliyor. Balkanlardan gelen sıcak hava dalgası sebebiyle ülke genelinde yaşayan yurttaşlar, sıcaktan kaçacak delik arıyorlar!

“TEMMUZ AYINDAKİ SICAK HAVA DALGASI BEKLENMİYOR”Sıcaklık çoğalışından sonra İstanbul ilinde yağmur beklendiğini söyleyen Tek, “Zira sıcaklıklar geçen sefer olduğu gibi hemen eksilmiyor. Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı’nda İstanbul’da azami sıcaklığı 41,3 derece olarak kayıt altına almıştık. Hemen ertesi gün sıcaklık 12 derece birden düşmüştü. Bu vaziyet yağışa neden olmuştu. Ancak bu sefer böyle bir vaziyet yok” dedi

DİKAKTLİ OLMAKTA FAYDA VAR!

Yüksek sıcaklık nedeniyle yurttaşların dikkatli olmasında ayrıca fayda var. Zira ciddi sağlık meseleleri ortaya çıkabilir. Tek yurttaşlara ihtarda bulunarak, “Yurttaşların saat 10.00 ila 16.00 arasında güneş ışınlarına maruz kalmaması gerekiyor. Dışarıya çıkanların ise sarih renkli elbiseleri tercih etmeleri önemli.

Ayrıca bu sıcak günlerde su tüketimi çok olmalı, proteinli besinlerden sakınılmalı. Sıcaklığın pik yapacağı saatlerde bedeni zorlayan işlerden sakınmakta önemli.” diye konuştu.

Sıcaklıklar klasiğe dönene kadar yurttaşların özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmaması oldukça önemli.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eyyam-ı Bahur sıcakları bugün start verdi! O illerde yaşayanlar için MGM uyardı dışarı çıkmayın
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz