1. Haberler
  2. Gündem
  3. Facebook’tan Diyanet’e ‘Haniye’ sansürü: Cenaze namazı videosu kaldırıldı

Facebook’tan Diyanet’e ‘Haniye’ sansürü: Cenaze namazı videosu kaldırıldı

featured
service

Facebook’un bu işlemiyle birlikte Diyanet’in hesabına 1 aylık yayın yasağı getirildiği iddia edildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) sosyal medya paylaşım sitesi Instagram’a gün içinde erişim engeli getirmişti.

BTK’dan Instagram’a erişim engelinin katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle getirildiği belirtildi. BTK’dan yapılan ilk açıklamada, “Katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı” denildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yasağına ilişkin açıklamada bulunarak “Biz hukuk ülkesiyiz. Ülkemizin koyduğu kurallar var, ülkemizin değerleri, hassasiyetleri var. Bu noktada kaynakları ülkemiz dışında olan ancak ülkemizde temsilcileri olan sosyal medya platformları var. Kanunlar var, yönetmelikler var, bunların uyulması konusunda gerekli uyarılara rağmen bazı problemler gördük. Bütün uyarılara rağmen uymadıkları, katalog suçları dediğimiz çerçeve kapsamında uyardık. Karşılık bulmadığımız için erişim engeli getirdik. Bu bahsedilen aksaklılara, hassasiyetlerimizi, kanunumuza uymayan tarafları yerine getirdikleri zaman gerekli işlemi yaparak erişim yasağını kaldırmış olacağız.”

1kapak-003.jpg

Uraloğlu, İnstagram’ın Türkiye temsilcisi ile görüşme halinde olduklarını belirterek, “Net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli. Oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderdikleri an yani diyelim ki bir saat sonra biz o engeli kaldırmış olacağız. Ama hani burası bir bağımsız bir ülke. Kanunlar, kuralları olan bir ülke. Herkesin de bu kanunlara, bu kurallara biz uymasını istiyoruz net olarak” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Facebook’tan Diyanet’e ‘Haniye’ sansürü: Cenaze namazı videosu kaldırıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz