1. Haberler
  2. Gündem
  3. Fahrettin Altun’dan İsrail’e sert tepki: “Soykırımın 350. günü”

Fahrettin Altun’dan İsrail’e sert tepki: “Soykırımın 350. günü”

featured
service

Altun, Gazze halkının 350 gündür, tarihin en vahşi saldırılarından birine maruz kaldığını belirterek, “Şehirler bombalanıyor, camiler, hastaneler, okullar yerle bir ediliyor. Masum siviller, çocuklar ve hatta bebekler bilinçli ve sistemli şekilde hedef alınıyor” dedi. İsrail’in uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve gazetecilere yönelik şiddet politikasını sürdürdüğünü vurgulayan Altun, bu baskının hakikati örtbas etme çabası olduğunu ifade etti.

Fahrettin Altun, Gazze’de yaşanan trajediye karşı artık harekete geçilmesi gerektiğini belirterek, “Adalet adına, insanlığın vicdanı adına, yarınlarımız adına artık sesimizi yükseltmeli ve bu katliamı durdurmak için harekete geçmeliyiz” çağrısında bulundu. Sessiz kalmanın, bu insanlık suçuna ortak olmak anlamına geldiğini vurguladı.

Altun’un paylaştığı videoda, İsrail’in 350 gündür süren saldırılarında 41 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği, bunların 16 binden fazlasının çocuk, 11 binden fazlasının ise kadın olduğu bilgisi verildi. Ayrıca, 95 binden fazla Filistinlinin yaralandığı ve İsrail’in 18 yaşın altında 11 binden fazla çocuğu, 1 yaşın altında en az 700 bebeği katlettiği de vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fahrettin Altun’dan İsrail’e sert tepki: “Soykırımın 350. günü”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz