Fahrettin Koca’nın istifa nedeni bu sözlerde mi gizli? ‘KÖİ modeliyle yapılan şehir hastanelerinin bütçeye yük olmasını önledik’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Törende açıklama yapan Koca, görevde olduğu süre boyunca Elazığ depremi, Kovid-19 salgını ve Kahramanmaraş depremleriyle 3 ağır sınav verdiklerini ifade ederek, “Sağlık sistemimizin bu sınavları başarıyla verdiğini inanıyorum.” dedi.

18 şehir hastanesinin Kamu Özel İşbirliği ile yapıldığını hatırlatan Koca, 6 yılda ihalesi yapılanların tamamının genel bütçe kaynaklarından yapıldığını dile getirdi. 18 şehir hastanesinin 25 yıllık maksimum fiktif nominal bedeli 322 avro iken bunu 27,5 avro ile sınırlandırdıklarını ifade eden Koca, “Böylece şehir hastanelerinin bütçeye yük olmasını önledik. ” dedi.

Koca’nın bu açıklaması, istifasının nedeninin Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) işletmelerin bütçeye oluşturduğu yüke karşı çıkması olarak yorumlandı.

ANKARAGÜNDEM yazarı ve iktisatçı Prof. Dr. Uğur Emek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Koca’nın dile getirdiği Kamu Özel İşbirliği işletmelerinin bütçede yük oluşturduğuna katıldığını ifade etti. Emek, “Fahrettin Koca: ‘KÖİ modeliyle bütçeye büyük yük getiren şehir hastaneleri önceki dönemin kararıydı. Biz bu uygulamayı durdurduk.’ KATILIYORUM.” dedi.

Fahrettin Koca törende, “Bu bir veda konuşması değil, insanımıza mesuliyetim sürecek.” diyerek başladığı konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kendisine bu imkanı verdiği için teşekkür etti.

Koca konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fahrettin Koca’nın istifa nedeni bu sözlerde mi gizli? ‘KÖİ modeliyle yapılan şehir hastanelerinin bütçeye yük olmasını önledik’

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz