1. Haberler
  2. Gündem
  3. Faslı Filozof Taha Abdurrahman, Filistin Direnişini Anlattı

Faslı Filozof Taha Abdurrahman, Filistin Direnişini Anlattı

featured
service

Faslı düşünür Prof. Dr. Taha Abdurrahman, Ankara’da “Mutlak Kötülük ve Sınır Boylarında Fikir Nöbeti” konulu bir konferans gerçekleştirdi. Etkinlik, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ve İslam Düşünce Enstitüsü (İDE) işbirliği ile düzenlendi. Programa, İDE ve Uluslararası İslam Düşünce Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan ve diğer davetliler katıldı.

Abdurrahman, sunumunda “mutlak kötülük” kavramını derinlemesine inceledi. Filistin halkının maruz kaldığı ihanetlere değinen Abdurrahman, İmmanuel Kant ve Hannah Arendt’in kötülük anlayışlarının ötesinde bir kavram sunduğunu belirtti. Güçlü bir aklın insanlığa sunabileceği değerlerin önemine dikkat çekti.

Abdurrahman, Gazze’de direniş gösterenlerin “murabıt” olarak tanımlanmasının önemine vurgu yaparak, “Gazzeli murabıtlar, dünya çapında bir mücadeleyi simgeliyorlar” dedi. Filistin’in kutsallığına ve Filistinlilerin görevinin insanlık değerlerini yenilemek olduğuna işaret etti.

Prof. Abdurrahman, Filistin direnişinin sadece bölgesel değil, evrensel bir değer taşıdığını belirti. “Dünya, Filistin’e yapılan saldırılarla saldırıya uğramaktadır” diyerek, tüm insanlığın kaderinin birbiriyle bağlantılı olduğuna vurgu yaptı.

Konferans, Abdurrahman’ın düşünceleriyle sonlanırken, Filistin direnişinin bir model olduğunu ve gelecekte insanlığa yönelik büyük değişimlerin gerçekleşeceğine olan inançlarını paylaştı. Abdurrahman, İslami düşüncenin direnişle yeniden canlanacağını belirtti.

Daha sonra, Sefer Turan, Abdurrahman’a Kudüs’ü anlatan bir kitap hediye etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Faslı Filozof Taha Abdurrahman, Filistin Direnişini Anlattı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz