1. Haberler
  2. Gündem
  3. Fas’ta Gazze’ye Destek Gösterileri Yükseliyor

Fas’ta Gazze’ye Destek Gösterileri Yükseliyor

service

Fas’ta, Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden saldırıların durdurulması amacıyla İsrail’e baskı yapılması talebiyle büyük gösteriler düzenlendi.

Fas’taki Ümmetin Sorunlarını Destekleme Heyeti, “Gazze halkına yönelik süregelen İsrail zulmünü kınamak ve Filistin halkına destek vermek” amaçlı olarak 50 farklı şehirde tam 106 gösteri gerçekleştirildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamalara göre, protestolar sırasında atılan sloganlar, Filistin halkının direnişine destek vererek, İsrail’in Gazze, Batı Şeria ve tüm Filistin’de uyguladığı şiddeti kınadı.

Gösterilerde, “İsrail’e yönelik ABD ve Batı’nın destekleri ile Arap dünyasının resmi sessizliğine” de tepkiler gösterildi. Ayrıca İsrail’in Lübnan, Yemen, Suriye ve Irak’taki saldırıları da kınanarak bu ülkelerdeki sivil kayıplara dikkat çekildi.

Başkent Rabat dahil, birçok şehirde her gün Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulması, ablukanın kaldırılması ve insani yardımların ulaştırılması talepleriyle dayanışma gösterileri yapılmaya devam ediyor.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 795 çocuk ve 11 bin 378 kadın dahil toplamda 41 bin 272 Filistinli hayatını kaybetti, 95 bin 551 kişi ise yaralandı.

Halkın sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı ciddi şekilde tahrip edilmektedir. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te ise 7 Ekim’den bu yana yaşanan saldırılarda toplamda 716 Filistinli hayatını kaybetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fas’ta Gazze’ye Destek Gösterileri Yükseliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz