1. Haberler
  2. Gündem
  3. Fatih Portakal’dan çok önemli kredi kartı uyarısı! Bu detaya dikkat etmeyenin elinde ne var ne yok gidiyor

Fatih Portakal’dan çok önemli kredi kartı uyarısı! Bu detaya dikkat etmeyenin elinde ne var ne yok gidiyor

featured
service

Kullanıcıların büyük çoğunluğu, online alışveriş yaparken kredi kartı bilgilerini tarayıcılarına kaydediyor. Ancak bu işlem, siber saldırganların hedefi haline geliyor. Google Chrome’a sızan casus yazılımlar, kullanıcının bilgilerini izinsiz bir şekilde ele geçiriyor ve farkında olmadan kredi kartı bilgileri çalınabiliyor. Siber güvenlik uzmanları, bu tür tehditlere karşı kullanıcıların tarayıcılarını düzenli olarak güncellemelerini ve güvenlik önlemlerini artırmalarını öneriyor.

Gazeteci Fatih Portakal, katıldığı bir televizyon programında siber güvenlik konusuna değinerek kredi kartı kullanıcılarını uyardı. Portakal, “Kredi kartı kullanıyor musunuz? Tabii ki kullanıyorsunuz, ben de kullanıyorum. Ancak, güvenli internet dediğimiz alanlar bile maalesef artık yeterince güvenli değil. Kredi kartı şifreniz başkalarının eline geçebilir” dedi.

Portakal, siber dolandırıcılara karşı korunmak için en güvenli yöntemlerden birinin sanal kart kullanımı olduğunu belirtti ve “Belki de en güvenli yöntem sanal kart kullanmak. Bu, dolandırıcılardan korunmanın en iyi yollarından biri” ifadelerini kullandı.

Web Browser - Definition - Tamay Creative

Siber güvenlik uzmanı Osman Demircan, bu tür zararlı yazılımlar karşısında kullanıcıların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Demircan, özellikle Google Chrome kullanıcılarının tarayıcılarını güncel tutmalarının önemini belirterek, “Infostealers zararlı yazılım grubu, genellikle şifrelerin toplandığı alanları hedef alıyor. Kullanıcılar, güvenliksiz web sayfalarına girdiklerinde farkında olmadan kredi kartı bilgilerini tehlikeye atabiliyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fatih Portakal’dan çok önemli kredi kartı uyarısı! Bu detaya dikkat etmeyenin elinde ne var ne yok gidiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz