1. Haberler
  2. Gündem
  3. FBI, Başkanlık Seçimleri İçin Danışmanların E-posta Saldırısını Araştırıyor

FBI, Başkanlık Seçimleri İçin Danışmanların E-posta Saldırısını Araştırıyor

featured
service

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde, adayların seçim kampanyalarını yürüten danışmanların e-posta hesaplarına yönelik olası hackleme saldırılarını araştırıyor.

Washington Post’un (WP) haberine göre, FBI, bazı İranlı grubun 5 Kasım tarihinde gerçekleşecek seçimlerde ilgili danışmanların e-postalarına kimlik avı postası gönderdiği iddialarını doğruladı. Yapılan resmi açıklamada, “FBI’ın bu konuyu soruşturduğunu teyit edebiliriz” denildi.

Konu hakkında bilgisi olan ve isminin gizli kalmasını isteyen kaynaklar, FBI’ın İranlı grupların Donald Trump, Joe Biden ve Kamala Harris’in kampanya danışmanlarına siber saldırı düzenlediği iddialarını incelerken başarılı bir hack girişimi bulamadığını belirtti.

Trump’ın eski danışmanlarından Roger Stone, kişisel e-posta hesaplarının saldırıya uğradığına dair bilgi aldığını, ancak konu hakkında daha fazla ayrıntı verilmediğini söyledi; “İşbirliği yapıyorum, ama her şey oldukça garip,” diye ekledi.

Microsoft Tehdit Analiz Merkezi tarafından 9 Ağustos’ta yayımlanan bir rapora göre, bazı İranlı gruplar, başkanlık seçimlerini etkilemek adına siber faaliyetlerini artırma çabası içindeler. Raporda, İran’ın ABD seçimlerine siber destekli etkilerde bulunduğu ve hedeflerinin bazı hükümet yetkililerinin e-postaları olduğu belirtildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu ile bağlantılı bir grup, hassas bilgileri elde etmek için üst düzey bir başkanlık kampanya yetkilisini hedef almış; ayrıca İranlı grupların, ABD merkezli haber siteleri gibi görünen sahte internet siteleri oluşturduğu kaydedilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
FBI, Başkanlık Seçimleri İçin Danışmanların E-posta Saldırısını Araştırıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz