1. Haberler
  2. Gündem
  3. Fernas işçilerinin açlık grevi sürüyor: ‘Ölmek var dönmek yok’

Fernas işçilerinin açlık grevi sürüyor: ‘Ölmek var dönmek yok’

featured
service

Parkta yalın ayak yere yatan ve ellerindeki baretleri yere vurarak protestolarını sürdüren Fernas işçileri adına konuşan Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, talepleri karşılanana kadar açlık grevini sürdüreceklerini açıkladı.

Çakır, “Türkiye’deki işçi sınıfına aynı şeyi söylüyorum biz kazanırsak hepimiz kazanacağız, kaybedersek hep beraber kaybedeceğiz” diyerek eyleme destek çağrısı yaparak, şu ifadeleri kullandı:

“Bu kardeşlerinize destek çıkın ya biz 40 kişi öleceğiz ya bu hakkımızı alacağız. Bu saatten sonra bir daha konuşma yapmayacağız. Anlaşılırsa, çözülürse mesele o zaman konuşuruz. Bir avuç insana milyonlarca avuç insanı köle yapıyorlar biz bunu söylemeye çalışıyoruz ama bizi anlamıyorlar. Bu ülkede işçiler ölse umurlarında değil o bir avuç insanın. Hani dedik ya Avrupa’da insanlar tesadüfen ölür Türkiye’de ise tesadüfen yaşıyor insanlar. Biz haykırmadığımız sürece bu böyle devam edip gidecek. Ölebiliriz, can verebiliriz ama milyonlar bizim üzerimizden rahat yaşayacaksa biz ölmeye hazırız. Burada 40 arkadaşımızla açlık grevine bu yüzden başladık. Türkiye’deki işçi sınıfına aynı şeyi söylüyorum biz kazanırsak hepimiz kazanacağız, kaybedersek hep beraber kaybedeceğiz. Bütün işçi sınıfını Ankara’daki bu parka bekliyoruz. Bu işçilerin yüreğindeki ses olması için ne kadar işçi emekçi varsa bu işçilere destek olmalı.”

2 gündür sadece su ve şeker ile beslendiklerini aktaran Çakır, “Sadece su içiyoruz, şeker alıyoruz. Başka bir şey yok 2 günden beri böyle. Sonuna kadar direneceğiz, ölmek var dönmek yok. Bu işçiler alın terini, emeğini istiyor. Bu işçiler sadaka istemiyor, fazla bir maaş istemiyor. Hakkı olan haklarını istiyorlar. 52 günden beri anlatıyoruz daha da anlatmak istemiyoruz” dedi.

Hükümetten olumlu yanıt alınıp alınmadığı sorusu üçerine Çakır, “Notlar alınıyor ama aradan 10 gün geçiyor notun karşılığı yok. Çözüme yönelik hiçbir şey yok şu anda. Bizim amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Bize destek veren kim olursa, hangi siyasi parti olursa gideriz, teşekkür etmesini alkışlamasını biliriz” diye konuştu.

Eyleme destek veren Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca da şu ifadeleri kullandı:
“Soma işçilerinin ‘çözüm yoksa ölüm var’ sözü sadece Ferhat Nasıroğlu’nun işlettiği işletme için değil ülkenin dört bir tarafındaki maden işletmeleri için de geçerli. O yüzden bütün maden işletmelerinde çalışan işçilerin, bütün emekçilerin bu direnişe sahip çıkması gerektiğini düşüyoruz. Ferhat Nasıroğlu özel bir patron. Parlamento çatısı altında dokunulmazlığına sığınarak Soma’da, işletmesinde bir derebeylik ilan edebileceğini düşünüyor. Söz verdiği anayasayı, yasaları ayaklar altına alarak çiğneyerek vekillik yapmaya devam etmek istiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fernas işçilerinin açlık grevi sürüyor: ‘Ölmek var dönmek yok’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz