1. Haberler
  2. Gündem
  3. Filistin Lideri Barguti: İsrail, Filistin’i Yok Etmeyi Amaçlıyor

Filistin Lideri Barguti: İsrail, Filistin’i Yok Etmeyi Amaçlıyor

service

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen “Filistin’i Yeniden Tasarlamak” temalı uluslararası konferansta Mustafa Barguti, İsrail’in Filistin’i yok etmeyi hedeflediğini ifade etti.

Barguti, “İsrail, Filistin’i bölmek ya da parçalarını sindirmek istemiyor, hedefi tamamen yok etmek,” diyerek Filistin siyasetindeki mevcut sorunları vurguladı.

Panelin moderatörlüğünü üstlenen ünlü gazeteci Ayman Mohyeldin, Barguti’nin ulusal birlik için imzalanan Pekin Bildirgesi’ni önemli bir gelişme olarak gördüğünü aktardığını belirtti. Barguti, “Halkımızın geleceğini birlikte düşünmesi gerekiyor,” dedi.

Barguti, Binyamin Netanyahu’nun Hamas ile süren ateşkes müzakerelerinde dikkat çekici bir samimiyetsizlik sergilediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

Uluslararası Müzakereci Tamara Essayyad ve Filistinli araştırmacı Zayne Abudaka, Filistin halkının birliğinin önemine vurgu yaparak, bağımsız bir devlet kurmanın kaçınılmaz olduğunu belirtti. Fadi Kuran ise, Gazze’deki yıkımların bir savaş suçu olduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Filistin Lideri Barguti: İsrail, Filistin’i Yok Etmeyi Amaçlıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz