1. Haberler
  2. Gündem
  3. Filistin Mücadelesi ‘Kutsal İşgal’ Belgeseli ile Ele Alındı

Filistin Mücadelesi ‘Kutsal İşgal’ Belgeseli ile Ele Alındı

featured
service

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) düzenlediği ‘Kutsal İşgal’ (Holy Redemption) belgeselinin galası, Filistinlilerin Gazze’deki mücadelesine odaklandı. Belgeselin çekimleri, TRT World ekipleri tarafından işgal altındaki Filistin topraklarında gerçekleştirildi.

Premiere öncesinde gerçekleştirilen ‘İsrail’in Propaganda Makinesiyle Mücadele Eden Aktivistler: Filistin Davası için İsrail’in Yalanlarını Çürütmek’ başlıklı panelde, önemli konuşmacılar yer aldı. Amerikalı aktivist Medea Benjamin, Kanadalı yazar ve aktivist Aaron Mate, Filistinli-Kanadalı hemşire Ahmed Kouta ve çevrim içi olarak katılan İsrailli gazeteci Gideon Levy panelde görüşlerini paylaştılar.

Aaron Mate, İsrailli yetkililer tarafından yürütülen dezenformasyon kampanyalarının etkisini vurgulayarak, büyük uluslararası medya kuruluşlarının doğrulanmamış bilgileri yaydığını belirtti. Özellikle ‘kafası kesilen bebekler’ iddialarının, Batı medyası tarafından sorgulanmadan kabul edilmesine eleştiri getirdi. Mate, “Propaganda açığa çıkarılmalı ve gerçek galip gelmelidir.” dedi.

Gideon Levy, İsrail toplumundaki “köklü inkar ve suç ortaklığına” dikkat çekti. Levy, Hamas’ın 7 Ekim 2023’teki saldırısının ardından İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği eylemlerin haklı gösterilemeyeceğini ifade etti: “Hiçbir şey İsrail’in 7 Ekim’den bu yana yaptıklarını haklı gösteremez.”

Ahmed Kouta ise, Gazze’deki Şifa Hastanesi’nde yaşadığı acı deneyimleri paylaşarak, “Gazze’deki her hane sevdiği birini kaybetti.” dedi. Kouta, hava saldırılarının yıkıcı etkilerini ve hastanedeki çaresizliği anlattı.

Amerikalı aktivist Medea Benjamin, ABD’deki siyasi manzarayı ve iki büyük siyasi partinin İsrail’e verdiği desteği eleştirdi. Benjamin, “ABD’de kamuoyu değişiyor ve biz çoğunluğu temsil ediyoruz. Protesto hareketlerinin değişim yaratma potansiyeli giderek artıyor.” diye belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Filistin Mücadelesi ‘Kutsal İşgal’ Belgeseli ile Ele Alındı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz