1. Haberler
  2. Gündem
  3. Filmlere konu olacak olay İzmir’de yaşandı: Mahkeme, sanığa değil kimliği kullanılan kardeşe ceza verdi

Filmlere konu olacak olay İzmir’de yaşandı: Mahkeme, sanığa değil kimliği kullanılan kardeşe ceza verdi

featured
service

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi ve İstinaf Mahkemesi, emniyet ve bilirkişi raporlarına rağmen asıl fail yerine Diyarbakır’dan hiç bir şeyden habersiz olan ve kimliği kullanılan kardeşe 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Avukat Abdullah Yavuz, davayı Yargıtay’a taşıdı. Kardeşi yüzünden ceza alan Muharrem Yavuz ise, hakim ve savcılar hakkında HSK ve CİMER’e şikayette bulunacağını söyledi.

Medyascope’de yer alan habere göre, filmlere konu olabilecek olay, 22 Eylül 2011 tarihinde İzmir’de başlıyor. Yapılan bir soruşturma üzerine HDP’nin devamı olduğu Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siyaset Akademisine yönelik bir operasyon düzenlenerek çok sayıda kişi gözaltına alınıyor.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Burhan Yavuz, üzerinde kendi fotoğrafı bulunan ancak kardeşi Muharrem Yavuz’un bilgileri olan kimlik ile 26 Eylül’de tutuklandı.

Cezaevine kardeşi Muharrem Yavuz adına düzenlediği sahte kimlik ile giren Burhan Yavuz, 19 Mart 2013 tarihinde cezaevinden tahliye edildi ve kayıplara karıştı.

Diyarbakır’da muhasebecilik yapan ve İzmir ile bir ilgisi olmayan Muharrem Yavuz, 2016 yılında polisin kendisini aradığı ve hakkında İzmir’de dava açıldığını öğrenince avukatı Abdullah Yavuz ile İzmir’e gitti. Orada ağabeyinin kendi kimlik bilgilerini kullanarak düzenlediği sahte kimlik ile tutuklanıp tahliye edildiğini ve davanın bu nedenle kendisine açıldığını öğrenen Muharrem Yavuz’un avukatı, emniyetten rapor istedi.

Emniyet müdürlüğü düzenlediği raporda, cezaevinde yatmış olan kişinin fotoğrafı ve Muharrem Yavuz’un fotoğraflarını, parmak izlerini araştırınca söz konusu kişinin aynı kişi olmadığını tespit ediyor. Yarılama aşamasında 2 ayrı bilirkişi raporu daha mahkeme dosyasına sunularak, söz konusu kişilerin aynı kişi olmadığı belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Filmlere konu olacak olay İzmir’de yaşandı: Mahkeme, sanığa değil kimliği kullanılan kardeşe ceza verdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz