1. Haberler
  2. Gündem
  3. Fındık ağaçlarında oluşan kahverengi kokarca böceği nasıl temizlenir? Kahverengi kokarca böceğinden kurtaran yöntem

Fındık ağaçlarında oluşan kahverengi kokarca böceği nasıl temizlenir? Kahverengi kokarca böceğinden kurtaran yöntem

featured
service

Doğa, her derde deva! Kahverengi kokarca böceğinin doğal düşmanları olan uğur böceği, yeşil lacewing ve bazı parazit yaban arıları, bahçenizde bu zararlılarla mücadelede en büyük yardımcınız olacak. Bu faydalı böcekleri bahçenize çekmek için onların sevdiği bitkileri (rezene, dereotu, kişniş gibi) bahçenizin çeşitli yerlerine ekebilirsiniz.

Emek isteyen ama etkili bir yöntem! Özellikle küçük bahçelerde, kahverengi kokarca böceklerini elle toplayarak imha etmek oldukça etkili olabilir. Böcekleri toplamak için bir kova sabunlu su hazırlayabilir ve böcekleri bu suya atarak imha edebilirsiniz.

Doğal ve pratik bir çözüm! 1 litre suya 1 yemek kaşığı arap sabunu veya doğal bulaşık deterjanı ekleyerek hazırlayacağınız sabunlu suyu, böceklerin yoğun olarak bulunduğu yapraklara ve dallara püskürtebilirsiniz. Sabunlu su, böceklerin vücutlarını kaplayarak nefes almalarını engeller ve ölümlerine neden olur.

Doğal bir böcek ilacı! Neem yağı, kahverengi kokarca böceği de dahil olmak üzere birçok zararlı böceğe karşı etkilidir. 1 litre suya 1 tatlı kaşığı neem yağı ve birkaç damla sıvı sabun ekleyerek hazırlayacağınız karışımı, bitkinin yapraklarına ve dallarına püskürtün. Neem yağı, böceklerin beslenme ve üreme döngüsünü bozarak popülasyonlarını kontrol altına almaya yardımcı olur.

Bilimsel ve etkili bir yöntem! Kahverengi kokarca böceklerini cezbeden feromon içeren tuzaklar, bahçenizdeki böcek popülasyonunu izlemenize ve azaltmanıza yardımcı olur. Bu tuzakları fındık ağaçlarının yakınına yerleştirerek, erkek böcekleri yakalayabilir ve üremesini engelleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fındık ağaçlarında oluşan kahverengi kokarca böceği nasıl temizlenir? Kahverengi kokarca böceğinden kurtaran yöntem
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz