1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gazeteci Canan Kaya Yazdı… Batman Gözlemlerimden Türkiye’nin Fotoğrafı: Gençler Kaderine Terk Edildi

Gazeteci Canan Kaya Yazdı… Batman Gözlemlerimden Türkiye’nin Fotoğrafı: Gençler Kaderine Terk Edildi

featured
service

Bir önceki yazımda bahsettiğim özellikle de genç erkek intiharlarının nedeni olan uyuşturucu ve sanal bahis meselesi de aslında burada devreye giriyor. İş ve gelecek kaygısı taşıyan gençler ne yazık ki bu bataklığa sürükleniyor. Zamanla borç batağına giriyorlar ve durumu aileleriyle de paylaşmıyorlar. Zaten intihar vakalarının en temel nedenine indiğimizde, karşımıza aileleriyle iletişim kuramamaları çıkıyor. Bunu biraz daha açacağım.

90’lı yıllarda bölgenin kabusu olan Hizbullah’ın ise şiddet faaliyetlerini tamamen sonlandırdığı ifade ediliyor. HÜDA PAR çatısı altında, varlıklarını siyasi olarak sürdürmeleri halk tarafından olumlu bulunuyor. HÜDA PAR’lılar doğrudan Hizbullah ile ilişkili olduklarını ifade etmeseler de halkın bir bölümü (40 yaş üstü) bunu rahatlıkla ve normal bir durum olduğunu ifade ederek dile getiriyorlar. Gençler ise radikal islamcılığa çok daha mesafeli. Mesafeli olanlarda aynı zamanda tedirginlik de var. Şimdilik şiddet faaliyetlerini durdurmuş olsa da Hizbullah’ın kentte uyuyan bir hücre konumunda olduğunu düşünüyorlar.

Bölgedeki intiharları HÜDA PAR’lılara da sordum. Dinden uzaklaşma ve maneviyat eksikliğinden kaynaklandığı düşüncesindeler. HÜDA PAR açısından bu bakış açısı şaşırtıcı değil elbette ancak bu düşünce sıradan halkın bir bölümünde de hakim. Bu nedenle çocuğu intihar eden aileler çoğu kez bu durumu gizliyorlar ve utanılacak bir durum olarak görüyorlar.

DEM Parti Batman İl Eş Başkanı Mustafa Tekik, durumu şöyle özetliyor:

“Bazı ailelerimiz, çocuklarının intihar ettiği bilindiği halde saklıyor veya “intihar değil, kazaydı” diyor. “

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gazeteci Canan Kaya Yazdı… Batman Gözlemlerimden Türkiye’nin Fotoğrafı: Gençler Kaderine Terk Edildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz