1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gazeteciliği bıraktı tarıma gönül verdi! Yaptığı lahmacunlar ise Gaziantep’e rakip çıktı! Herkesi favorisi olmaya aday

Gazeteciliği bıraktı tarıma gönül verdi! Yaptığı lahmacunlar ise Gaziantep’e rakip çıktı! Herkesi favorisi olmaya aday

featured
service

İstanbul’da gazetecilik eğitimi alarak çeşitli medya kuruluşlarında çalıştığını belirten Reşat Şüphesiz, memleketi Denizli’ye dönerek doğa ile iç içe yaşamın tadını çıkarmaya başladı. Acıpayam ilçesine bağlı Darıveren Mahallesi’nde üretim yapan Şüphesiz, misafirlere ikram ettiği Darıveren lahmacununun Gaziantep lahmacununa rakip olduğunu söyledi.

Gazeteciliği bırakması ile birlikte kendini tarıma adayan Reşat Şüphesiz, kapya biber ve balkabağı üretirken bir yandan da ceviz bahçesi ve üzüm bağlarında üretimini gerçekleştiriyor. Organik olarak yetiştirdiği tarım ürünlerini işleyerek domates, salça ve domates kurusu gibi katma değerli ürün ürettiğini belirten Şüphesiz, adını şimdilerde Darıveren lahmacunu ile duyuruyor.

Darıveren lahmacununun inceliklerini anlatan Şüphesiz, içerisinde sadece yöreye özgü doğal ürünlerin kullanıldığını belirterek hem soğanla hem de sarımsaklı olarak yapıldığını belirtti. Her yörenin lahmacunu ile yarışır diyerek iddiasını ortaya koyan Reşat Şüphesiz, “Bu lahmacunun yapılışı Darıveren’e özel. Malzemesi, yapımı, pişirimi ve hatta piştiği fırın bile farklı. Lahmacunun hamurunda su değil süt kullanılıyor. Hamurunda un, süt, yaş maya ve tuz var. İç harcında da soğan ve sarımsak bol olur. Kullanılacak et ise iç yağ ile çekilmiş kuzu etinden olur. Lahmacun, yanında domates, biber ve maydanozla servis edilir.” dedi.

Darı veren lahmacununun en önemli detayının incecik, çıtır çıtır ve içine bol dolgulu olması olduğunu belirten Şüphesiz, hem soğan hem de sarımsak kullanılarak yapıldığını da vurguladı. Şüphesiz, bu lezzetin Gaziantep lahmacunuyla yarışır bir lezzete ulaştığını belirterek çifte kavrulmuş lokum gibi sözleri ile tanımladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gazeteciliği bıraktı tarıma gönül verdi! Yaptığı lahmacunlar ise Gaziantep’e rakip çıktı! Herkesi favorisi olmaya aday
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz