1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gaziantep’te Gölgeler Apartmanı Davasında Hapis Cezası

Gaziantep’te Gölgeler Apartmanı Davasında Hapis Cezası

service

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu yıkılan ve 21 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Gölgeler Apartmanı davasında karar açıklandı. Gaziantep 11. Ağır Ceza Mahkemesi, müteahhit Mehmet Necati Gölgeler’e 19 yıl 6 ay, mimar İhsan Çeven’e ise 16 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Duruşmada, tutuklu sanıklar Mehmet Necati Gölgeler ve İhsan Çeven, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlantı kurarak hazır bulundu. Sanık Gölgeler, apartmanda herhangi bir inşaat işine katkıda bulunmadığını ve suçlamaları reddetti. Mimar Çeven ise teknik onaylı proje gerçekleştirdiğini belirterek, kendisine yöneltilen iddiaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, Gölgeler’e “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 19 yıl 6 ay, Çeven’e ise benzer suçtan 16 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Ayrıca, ilgili bilirkişi raporunda sorumluluk taşıdığı belirtilen şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Gölgeler Apartmanı’nın yıkılması sonucu, 21 kişi hayatını kaybetmiş ve birçok kişi yaralanmıştı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin soruşturma başlatarak sanıklar hakkında dava açtı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gaziantep’te Gölgeler Apartmanı Davasında Hapis Cezası
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz