1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gazze Çiftçileri Umutlarını Yeniden Filizlendiriyor

Gazze Çiftçileri Umutlarını Yeniden Filizlendiriyor

featured
service

Gazze’nin kuzey kesiminde yer alan Beyt Lahiya’daki çiftçiler, İsrail ordusunun tahrip ettiği tarım arazilerini canlandırmak için var güçleriyle çalışıyorlar. 7 Ekim 2023’ten bu yana ağır bombardıman altında kalan bölgedeki tarım arazileri ve su kaynakları büyük hasar gördü.

Filistinli çiftçi Yusuf Sakr Ebu Rabi, tüm zorluklara rağmen topraklarını yeniden ekmek için harekete geçti. Beyt Lahiya’nın işgal edilmesi sırasında bakımsız kalan mahsullerinden tohum elde etmeyi başaran Ebu Rabi, küçük bir fidanlık kurarak binlerce fide yetiştirmeyi başardı.

Ebu Rabi, tarımın Filistin’liler için “direnişin bir parçası” olduğunu ifade ederek, “Mart ayında 40 bin biber ve patlıcan fidesiyle başladık. Şu an 150 bin fidemiz var” dedi. Diğer çiftçiler de Ebu Rabi’nin bu çabasına katılarak tarıma geri dönmeye başladı.

Gazze Tarım Kooperatifi Başkanı Ali el-Kilani, çiftçilerin birçok zorlukla karşılaştığını belirtirken, en büyük sorunlardan biri olan tarım arazilerinin sistematik bir şekilde yok edilmesi nedeniyle üretimin düştüğünü ifade etti.

Tarım arazilerinin bir kısmının tehlikeli alanlar olması nedeniyle çiftçilerin bu bölgelere giremeyeceğini söyleyen Kilani, yanı sıra su kaynaklarının tahribatı ve yakıt sıkıntılarının tarım maliyetlerini artırdığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gazze Çiftçileri Umutlarını Yeniden Filizlendiriyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz