1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gazze Hükümeti: İsrail’in Olası Katliamlarında 16.480 Filistinli Çocuk Hayatını Kaybetti

Gazze Hükümeti: İsrail’in Olası Katliamlarında 16.480 Filistinli Çocuk Hayatını Kaybetti

featured
service

Gazze’deki hükümet, İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılarda kaydedilen çocuk ölümlerini açıkladı. Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, bu süreçte 16 bin 480 Filistinli çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti. Sevabite, bu ölümler arasında savaş sırasında doğup vefat eden 115 bebeğin de bulunduğunu ifade etti.

Sevabite, 7 Ekim 2023’ten bu yana hayatını kaybeden çocukların sayısının bu kadar yüksek olmasının, işgalci güçlerin hedefli saldırılarının sonucunda gerçekleştiğini vurguladı. Gazze’de bu tarih itibarıyla 35 çocuğun açlık nedeniyle yaşamını yitirdiğini ve şu anda 3 bin 500 çocuğun ciddi bir açlık riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Çocukların ailelerinin hayatlarını kaybettiğine dikkat çeken Sevabite, Gazze’de 17 binden fazla çocuğun anne veya babasını kaybetmiş durumda olduğunu vurguladı. “İşgalci İsrail, Filistinli anne-babaların çocuklarının gözleri önünde öldürülmesine neden oluyor, çocukların psikolojik durumlarını asla dikkate almıyor,” şeklinde konuştu.

İsrail ordusunun insani yardım girişlerini engellemesinin ardından Gazze’de temel gıda, su, ilaç ve hijyen ürünleri eksikliği ciddi boyutlara ulaştı. Uluslararası insan hakları kuruluşları ve Birleşmiş Milletler, bu durumun Gazze’deki çocuklar üzerinde derin psikolojik etkiler yarattığı konusunda uyarıda bulundu. Öte yandan, İsrail’in 7 Ekim sonrası düzenlediği saldırılarda 40 bin 139 Filistinli, bunların 16 binden fazlası çocuk ve 10 bin 980’i kadın olmak üzere hayatını kaybetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gazze Hükümeti: İsrail’in Olası Katliamlarında 16.480 Filistinli Çocuk Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz