1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gazze’de Bir Çocuk: Muhammed’in Kanserle Mücadelesi

Gazze’de Bir Çocuk: Muhammed’in Kanserle Mücadelesi

featured
service

Gazze Şeridi’nin Han Yunus kentinde yaşayan 4 yaşındaki Muhammed el-Karra, gözündeki tümör nedeniyle zor bir dönem geçiriyor. Yurt dışında tedavi umuduyla bekleyen Muhammed, maalesef İsrail’in uyguladığı ablukadan dolayı çıkış izni alamadı.

Uyuşmazlıklar ve savaş nedeniyle zor bir yaşam süren Han Yunus’ta, 4 yaşındaki Muhammed, Subhiyye Atiyye isimli anneannesi ile birlikte yaşıyor. Anneannesi, çocuğun gözündeki tümörün 2 hafta önce çıktığını ve tedavi için yurt dışına çıkmaları gerektiğini vurguladı. Subhiyye Atiyye, “Çocuğun gözünde birden kötüleşme başladı. Yaklaşık 2 hafta önce sol gözünde bir tümör çıktı ve tıbbi imkansızlıklar nedeniyle bu tümör, büyüyerek beyne baskı yapmaya başladı” dedi.

18 aydır devam eden İsrail ablukası, yüzlerce insanı etkilediği gibi çocukkanser hastalarının tedavi olanaklarını da kısıtladı. Son olarak Dünya Sağlık Örgütü, 11 kanser hastası çocuğun Gazze dışına çıkmasını sağlamak için girişimlerde bulundu. Ancak Muhammed’in annesi, bu süreçte destek almadıklarından şikayetçi.

Anneanne Atiyye, toplum ve dünya kamuoyuna seslendi: “Durumu hergeçen gün kötüleşiyor. Bunun bir an önce çözülmesi gerek. Sınır kapılarını açıp çocuklarımızın tedavi olmasına yardımcı olun. Bize yardım etmelisiniz.” dedi ve bu durumdan büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti.

Her gün zorlukla hayatta kalmaya çalışan aileler için, Muhammed örneği sadece bir. Gazze’deki çocukların tedavi olması için uluslararası yardım ve dayanışma hayati önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gazze’de Bir Çocuk: Muhammed’in Kanserle Mücadelesi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz