1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gazze’de Çocuk Felci Aşı Kampanyası Başladı

Gazze’de Çocuk Felci Aşı Kampanyası Başladı

service

Gazze’nin orta kesiminde gerçekleştirilen çocuk felci aşı kampanyası, ilk gününde 72 bini aşkın çocuğun aşılandığı haberiyle gündeme geldi. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, 10 yaşın altındaki çocuklara yönelik düzenlenen bu kampanyanın büyük bir ilgiyle karşılandığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) işbirliğiyle düzenlenen aşı kampanyasında 470 sağlık çalışanının görev aldığını belirtti. Aşılar, barınma merkezleri, ana yollar ve belirlenen noktalarda yapılmakta.

Gazze’de gerçekleştirilen aşı kampanyası, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Filistin Sağlık Bakanlığı ve UNICEF gibi uluslararası kuruluşların işbirliğiyle hayata geçirildi. Kampanya, 10 yaş altındaki 600 binden fazla çocuğu kapsamaktadır. DSÖ, aşılamanın Gazze’nin orta kesimindeki Deyr el-Belah bölgesinde 4 Eylül’e kadar süreceğini duyurmuştu.

Öte yandan, İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde de 10 yaş altı çocuklar için çocuk felci aşı kampanyası 3 Eylül tarihinde başlamıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gazze’de Çocuk Felci Aşı Kampanyası Başladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz