1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gazze’de Çocuk Felci Aşı Kampanyası İçin Acil Ateşkes Çağrısı

Gazze’de Çocuk Felci Aşı Kampanyası İçin Acil Ateşkes Çağrısı

featured
service

20 uluslararası yardım kurumu ve sağlık çalışanları, Gazze’de çocuk felci aşılarının uygulanabilmesi amacıyla acil bir ateşkes çağrısında bulundu.

Aralarında Save The Children, ActionAid, MAP ve Oxfam gibi kuruluşların bulunduğu ekip, Gazze’ye çocuk felci aşılarının acilen ulaştırılması gerektiğini vurguladı. Gazze’de, geçen 10 ay boyunca süren saldırılar nedeniyle en az 50 bin çocuğun sağlık hizmetlerine erişiminin son derece kısıtlı olduğu ifade edildi.

Yapılan ortak açıklamada, Gazze’deki 1 milyon çocuk arasında büyük yaştaki çocukların aşılanmasının, sürekli şiddet ve yerinden edilme nedeniyle kesintiye uğradığı kaydedildi. Ayrıca çocuk felci virüsünün yeniden ortaya çıkmasının da su ve sanitasyon altyapısının tahribatının bir sonucu olduğu belirtildi.

Bölgedeki aşırı kalabalık, yerinden edilme ve sağlık sisteminin çökmesi, virüsün yayılması için uygun zemin oluşturuyor. Yaklaşık 20 yardım kuruluşu, aşıların Gazze’de dağıtımının haziran ve eylül aylarında gerçekleştirilmesi planlandığını, ancak bunun için insani yardımların Gazze’ye engelsiz ulaşmasının şart olduğunu ifade etti. Bu durum sadece çatışmaların sona ermesiyle mümkün olabilir.

CARE Internationalın Batı Şeria ve Gazze Sağlık Programı Saha Sorumlusu Nahid Ebu İyade, sağlanan açıklamada, “Gazze halkı, sağlık sisteminin tamamen yok edilmesinin sonucunda, tüm bölgeyi etkileyebilecek bir halk sağlığı felaketi ile karşı karşıya. Acil ateşkes şarttır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gazze’de Çocuk Felci Aşı Kampanyası İçin Acil Ateşkes Çağrısı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz