1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gazze’de Çocuk Felci Aşılama Kampanyası Devam Ediyor

Gazze’de Çocuk Felci Aşılama Kampanyası Devam Ediyor

service

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi’nde 1 Eylül’de başlatılan çocuk felci aşısı kampanyasının ilerleyişi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Ghebreyesus, Gazze’nin merkezinde, aşılanmamış çocukların büyük çoğunluğunun gün sonuna kadar aşılanmasını beklediklerini vurguladı.

Ghebreyesus, Gazze’de gerçekleştirilen aşı kampanyasına ilişkin yaptığı açıklamada, “1 Eylül’de başlatılan kampanya kapsamında şimdiye kadar 161 binden fazla çocuk aşılandı. Üçüncü gününde tüm ekipler, yerinden edilen çocukların aşılanması için kararlılıkla çalışıyor,” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, DSÖ Genel Direktörü, aşılamanın gerçekleştirildiği bölgelerde çatışmalara insani ara verilmesi yönünde tüm taraflara çağrı yaparak, Gazze’de çocukların daha sağlıklı bir geleceği için kalıcı barış talep ettiklerini belirtti.

Bu aşı kampanyası Filistin Sağlık Bakanlığı, UNICEF ve UNWRA işbirliği ile düzenleniyor ve 10 yaş altındaki 640 binden fazla çocuğun aşılanması hedefleniyor. Kampanya, Gazze’nin Deyr el-Belah bölgesinde 1 Eylül’de başlayıp 4 Eylül’e kadar sürecek.

Gazze’nin güneyinde, Han Yunus kentinde de 10 yaş altı çocuklar için aşı kampanyası 31 Ağustos’ta başlamış durumda. Rik Peeperkorn, kampanyanın iki turlu olduğunu belirterek, ilk gün 86 bin 600, ikinci gün ise 74 bin 430 çocuğun aşılandığını bildirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, 16 Ağustos’ta Gazze’de ilk çocuk felci vakası tespit edildiğini açıklamıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gazze’de Çocuk Felci Aşılama Kampanyası Devam Ediyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz