1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gazze’deki Savaşın Masum Kurbanları: Doğu Kudüs’teki Bebekler

Gazze’deki Savaşın Masum Kurbanları: Doğu Kudüs’teki Bebekler

service

Gazze Şeridi’nde yaşayan 3 anne, erken doğum yapmak zorunda kaldıktan sonra bebeklerini Doğu Kudüs’teki Makasıd Hastanesi’ne bırakmak zorunda kaldı. 2023 yılının Eylül ayında doğan 5 bebek, anneleri savaş koşulları nedeniyle ayrılmak zorunda kalmışlardır.

Bu bebekler, 7 Ekim 2023’te Gazze’ye İsrail’in başlattığı saldırılarla birlikte hastanede mahsur kaldılar. Şimdi, bir yaşına basan bu bebekler, hastane personeli tarafından korunmakta ve büyütülmektedir.

Doktor Hatim Kımaşi, bebeklere kapsamlı bakımlarının yapıldığını ve sağlık sorunlarının bir kısmının zamanla düzeldiğini belirtti. “Burada onların bakımını üstleniyoruz. Ancak, bebeklerin anneleriyle olmaması sağlık gelişimleri için ideal değil” dedi.

Bebekler, sosyal hizmet uzmanları ve hemşireler tarafından bakım altına alınmakta. Nebil Kasım, bebekleri kendi çocukları gibi sevdiklerini vurguladı. Bazı anneler bebekleriyle telefonda iletişim kurmaya çalışıyor, ama bu her zaman başarılı olmuyor.

UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü temsilcilerinin hastaneyi ziyaret ettiği belirtilse de, henüz somut bir çözüm sağlanamadı. Kasım, “Dünyada kimse bir annenin yerini alacak kadar uygun bir bakım sağlayamaz” şeklinde duygularını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gazze’deki Savaşın Masum Kurbanları: Doğu Kudüs’teki Bebekler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz