1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gazzeli Filistinliler, Futbol Maçıyla Umut Arıyor

Gazzeli Filistinliler, Futbol Maçıyla Umut Arıyor

featured
service

Cibaliya Mülteci Kampında yaşayan Filistinliler, İsrail saldırıları altında zorlu yaşam koşullarına rağmen düzenledikleri futbol maçıyla biraz olsun eğlenmeye çalıştı. Bu dostluk maçı, Ekim 2023’te başlayan saldırılardan bu yana gerçekleştirilen ilk sosyal etkinliklerden biri oldu.

Maçın hakemi Rami Ebu Haşiş, amaçlarının yerinden edilmiş insanları “bir nebze olsun” mutlu etmek olduğunu belirtti ve “Yaşamayı hak eden bir halk olduğumuz ve sadece hakkımızı aradığımızın mesajını vermek istedik.” dedi.

Maça katılan antrenör Vail Ebu Seyf, Şubat ayında saldırılarda yaralandığını ve her iki ayağında platin olmasına rağmen bu etkinliğe katılmak istediğini ifade etti. Ebu Seyf ayrıca, “Bu maç; savaşa, ablukaya ve zor yaşam şartlarına rağmen hala kararlı olduğumuzun dünyaya bir mesajıdır.” şeklinde konuştu.

Oyunculardan Yusuf Ebu Seyf ise, katılımcıların çoğunun eski futbolcular olduğunu ancak son dönemde antrenman yapamadıklarını vurgulayarak, “Böyle bir maç ile insanların biraz olsun umutlandığını görmek güzel.” dedi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği saldırılarda, en az 39,090 Filistinli hayatını kaybetti; bunların 16,172’sinin çocuk ve 10,798’inin kadın olduğu belirtildi. Çok sayıda insan yaralanırken, halen enkaz altında binlerce ölü olduğu ifade ediliyor. Sivil altyapının hedef alındığı saldırılarda halk, hastane ve eğitim kurumlarına sığınmak zorunda kalıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gazzeli Filistinliler, Futbol Maçıyla Umut Arıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz