1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gelecek Partisi AKP ile Masaya Oturacak mı? ‘Eğer O Şart Gerçekleşirse…’

Gelecek Partisi AKP ile Masaya Oturacak mı? ‘Eğer O Şart Gerçekleşirse…’

featured
service

Halk TV’de yayınlanan Gökmen Karadağ’ın sunduğu Açıkça programına katılan Güzeldülger şöyle konuştu:

“Gelecek ve DEVA’nın AK Parti’den ayrılmasının temel meselesi biliyorsunuz. Başbakan Davutoğlu ihale, imar yasasını değiştirip, ‘siyasi etik kanunun getireceğim’ deyince, bildiğimiz ‘Pelikan Çetesi’ diye anılan Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım’ın da içinde olduğu ekip tarafından tasfiyeye tabi tutuldu. AK Parti bu haldeyken hala bu kodlarla siyaset yaparken, yolsuzluk, suistimal, israf, şatafat gibi bizim razı olmadığımız, Dindar Müslümanlar olarak iktidarda olduklarını iddia eden grubun yaptığı eylemlerin kendilerine referans aldıkları değerlerle çelişmesi ve bu uyumsuzluk bizim temel kopuş noktamızdır. Biz bu durum düzelmeden bir değişim gerçekten bir değişim iradesi görmeden böyle bir şey mümkün değil.”

Karadağ’ın “Öyle bir irade görürseniz mümkün mü? Erdoğan ve AKP öyle şeyler yapar ki siz şu noktaya gelir misiniz? Evet bunlar olumludur biz de size kısa süre kala erken seçim için destek veririz diyebilir misiniz?” sorusu üzerine Güzeldülger şu cevabı verdi:

“Tabi ki. AK Parti der ki partiyi alın imar yasasını değiştirin. Bizim kopuşumuza neden olan sebepler ortadan kalktığı anda ve tabi buna inanmamız da gerekiyor. ‘Partiyi alın’ derse imar yasası, şeffaflık, imar yolsuzlukları gibi her noktada teslim olursa biz o zaman düşünürüz ama bu tabi mümkün değil. Ancak böyle bir durumda konuşabiliriz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gelecek Partisi AKP ile Masaya Oturacak mı? ‘Eğer O Şart Gerçekleşirse…’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz