1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gelecek Partisi’nden sokak hayvanları için acil eylem planı

Gelecek Partisi’nden sokak hayvanları için acil eylem planı

featured
service

Parti, “İnsanın hayat hakkı kutsaldır. Devlet, vatandaşlarının güvenli bir ortamda yaşamasını sağlamakla yükümlüdür. Başıboş köpeklerin can ve trafik güvenliği açısından oluşturduğu riskler için acil düzenlemeler yapılması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, “Dünyamız sadece insanlara ait değildir ve bütün canlıların ortak hayat alanıdır. Diğer canlıların hayat haklarına saygı göstermek sadece ahlaki bir sorumluluk değil, aynı zamanda bir varoluş ilkesidir.” denildi. “Uyutulma” ifadesiyle yumuşatılmak istenen sokak hayvanlarının toplu itlafının, değerlerle uyumlu bir çözüm olamayacağı belirtildi.

Gelecek Partisi, bu iki temel ilkenin çelişik görülmesinin toplumsal barışı tehdit edebileceğini belirterek, “Bu iki temel ilkenin süreklilik taşıyan doğru ve etkin politikalarla uzlaşabileceği kanaatindeyiz. Sokak hayvanlarının toplu katliamına yüksek sesle itiraz ediyoruz. İnsanlarımızın güvenliğini teminat altına alacak kalıcı bir çözüm, hayvanların katledilmesiyle değil, kurumların işini layıkıyla yapmasıyla sağlanabilir.” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi, sokak hayvanları için aşağıdaki acil eylem planını kamuoyuna duyurdu:

Gelecek Partisi, TBMM’ye gelmesi gündemde olan kanun teklifinde, yaşanan sorunların ve eksikliklerin giderilmesi için çalışacaklarını ve kaygıları giderici bir çözüm oluşturmak için çaba göstereceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gelecek Partisi’nden sokak hayvanları için acil eylem planı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz