1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gelecek-Saadet Grubu Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin: Emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri asgari ücretin altında olmamalı

Gelecek-Saadet Grubu Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin: Emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri asgari ücretin altında olmamalı

featured
service

Şahin, özellikle EYT ve emeklilikte adalet konularında hakkaniyetli düzenlemelere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Memur emeklilerinin, memurlar için yapılan seyyanen zamların kendilerine de uygulanmasını beklediğini ifade etti.

Şahin, emekli maaşlarının asgari ücret seviyesinin altına düşmemesi gerektiğini ve bayram ikramiyelerinin de asgari ücretin altında olmaması gerektiğini belirtti.

Osmaniye’de kurbanlık fiyatlarının 270 TL canlı kilogram olduğunu belirten Şahin, 10 bin TL maaş alan bir emeklinin sadece 37 kg kurbanlık alabileceğini, bunun da emeklilerin kurban kesememesi anlamına geldiğini söyledi. Bu tabloya çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Şahin, konuşmasının devamında engelli öğretmen atamaları, sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu tayin hakları ile ilgili mevcut prosedürün 3+1 yerine 1+1 olarak yeniden düzenlenmesi, memur öğretmenlerin yüzde 3 kontenjan haklarının geri verilmesi, akademisyen maaşlarına zam yapılması, profesör maaşlarının hakim ve savcı maaşlarına eşitlenmesi, infaz yasasıyla ilgili düzenlemeler gibi taleplerin de kendisine iletildiğini belirtti.

Ayrıca, KİT-taşeron işçiler sorunu, başıboş sokak hayvanları sorunu, PIKTES öğretmenlerinin ataması ve yüksek kira fiyatları gibi konuların da önemli sorunlar arasında olduğunu ifade etti. Şahin, bu konulardaki beklentileri ve talepleri Meclis kürsüsünden dile getirerek, bu sorunların çözülmesi gerektiğini savundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gelecek-Saadet Grubu Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin: Emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri asgari ücretin altında olmamalı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz