1. Haberler
  2. Gündem
  3. Genç girişimcilere tam destek verilecek! 3 yıl ödeme olmayacak, sigorta primi alınmayacak!

Genç girişimcilere tam destek verilecek! 3 yıl ödeme olmayacak, sigorta primi alınmayacak!

featured
service

Teşvik koliyi, genç teşebbüsçülere ehemmiyetli bir fırsat sunarken, aynı zamanda ekonomik gelişmeye ve istihdama pozitif tesirler sağlamayı kastediyor. Özellikle genç popülasyonda teşebbüsçülük ruhunu canlandırarak, yeni firmaların kurulması ve gençlerin kendi işlerinin sahibi olması teşvik edilecek.

Gençlerin iş kurmasını desteklemek emeliyle, sigorta prim teşviki ve vergi yardımının kapsamı genişletilmiştir. Genç teşebbüsçüler, elde edecekleri senelik hasılatın ikinci vergi dilimine kadar olan kısmı için 3 sene süresince vergi ödemeyecekler. Ayrıca gençlerden ilk sene sigorta primi alınmayacaktır.

Bu takviyelerle beraber, BAĞ-KUR kapsamında aylık minimum fiyata göre hesaplandığında senelik 55.536 lira üzerinde prim takviyeyi sağlanacaktır. Bu sene için genç teşebbüsçülerin 150.000 liraya kadar olan hasılatları vergiden muaf olacaklar.

Bu teşviklerin nasıl uygulanacağı misallerle açıklanmıştır. Genç teşebbüsçüler için daha evvel 75.000 lira olan vergi ödünü bu sene için 150.000 liraya çıkarılmıştır.

Genç teşebbüsçüler için yeni bir teşvik programı başlatılıyor. Kazanç vergisi mükellefi olan ve 29 yaşını doldurmamış olan gençler, bu teşvikten faydalanabilecek. Ancak, bu teşvikten yararlanabilmek için genç teşebbüsçülerin kendi işlerinde çalışması ve işe başlama tarihini legal vaktinde bildirmeleri gerekmektedir. Birey firmalarında ise, ortakların tamamının aynı koşullara uygun olması gerekmektedir.

Aile firmaları bu teşvik kapsamı dışında yakalanmaktadır. Başka Bir Deyişle, aileden devralınan ya da faaliyeti durdurulan şirketler bu teşvikten yararlanamayacak. Vefat sebebiyle firmayı eş ve çocukları devraldığında ise, teşvikten yararlanılıp yararlanılamayacağına bakılmayacak. Eş veya çocuklar, teşvikin koşullarını taşıdıkları sürece, üç vergilendirme yarıyılı süresince teşvikten faydalanabilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Genç girişimcilere tam destek verilecek! 3 yıl ödeme olmayacak, sigorta primi alınmayacak!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz