Bugün görülen Narin Güran ve Sıla bebek duruşmalarına değinen Göktaş, “Faillerin en ağır cezayı alması için bakanlık avukatlarımız yoğun mücadele veriyor. Narin’in köyündeki diğer çocuklara yönelik psikososyal destek ekibi kurduk, travmaları atmaları için çalışmalarımızı sürdürdük.” açıklamasını yaptı.
Narin cinayetinde savcı mütalaasını açıkladı: Anne, amca, abi ve Nevzat Bahtiyar için müebbet istemi
Sosyal medyada çocukları korumak adına önemli bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Göktaş, “Bakanlığımız öncülüğünde mevzuat çalışmamızı başlattık. Sosyal medya platformlarına sorumluluk yükleyen kapsamlı bir düzenlemeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bu yasal düzenlemenin aynı zamanda cezai yaptırım tarafı olacak. Sonuç itibarıyla uymayana farklı ceza yöntemleri geliştirilebilecek.” bilgilerini paylaştı.
Artan kadına şiddet vakalarıyla ilgili konuşan Bakan, İstanbul Sözleşmesine ilişkin, “Kadına karşı şiddeti insan hakkı mücadelesi olarak görüyoruz. Çalışmamız bir sözleşmeyle başlamadı bir sözleşmeyle sonlanması söz konusu değil.” şeklinde konuştu.
Bakan Göktaş, televizyondaki şiddet içerikli yayınları da eleştirdi, “Kadını değersizleştiren yapımların oluşması ve bunun üzerinden bir reyting sağlanmasını doğru bulmuyorum. Bu konuda yapımcılarımıza tekrar sesleniyorum. Şiddeti televizyonda görmek hem çocuklarımıza zarar veriyor hem de şiddeti normalleştiriyor. Kadını metalaştıran içerikleri televizyonda görmek istemiyoruz.” çağrısını yaptı.
Yorumlar kapalı.