1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gölgede duran bile kavrulacak! O günler için uyarılar peş peşe geldi: Cayır cayır yakacak

Gölgede duran bile kavrulacak! O günler için uyarılar peş peşe geldi: Cayır cayır yakacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün bir hayli şehirde senenin en sıcak günü olması bekleniyor. Ülkenin batı ve güney kesimlerinde çarşamba, iç kesimlerde ise perşembe günü azami sıcaklık yaşanacak. Hava sıcaklığı mevsim bayağılarının vasati 10 derece üzerine çıkacak. Uzmanlar, özellikle öğle saatlerinde lüzumlu olmadıkça dışarıya çıkılmaması mevzusunda uyarıyor.

İstanbul’da da sıcak hava dalgası tesirini gösteriyor. Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının mevsim bayağılarının 3 ila 5 derece üzerinde olduğunu açıklıyor. İlçe bazında yapılan varsayımlara göre İstanbul’da azami hava sıcaklığı 33 ila 34 derece olacak ve yarın ise 36 ila 39 derece aralığına izleyebilir.

Türkiye genelinde beklenen sıcak hava dalgasıyla dikkatli olunması gerekiyor! Özellikle çarşamba günü, batı ve güney kesimlerde yüksek sıcaklık yaşanacak. Uzmanlar, mevsim bayağılarının üzerinde izleyen sıcaklıkların tesirini sürdüreceğini vurguluyor. Sağlık açısından temkin almayı unutmayın!

Sıcaklık perşembe gününden itibaren olağana dönecek, ancak bugün ve çarşamba gününe kadar sıcaklık mevsim bayağılarının oldukça üzerinde izleyecek. Özellikle tehlike grubundaki kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların 11.00 ile 16.00 saatleri arasında ihtiyatlı olmaları önemli.

Meteoroloji uzmanları, aktüel hava varsayım raporlarını takip etmek için meteorolojinin internet sitesi ve mobil uygulamasının kullanılmasını öneriyor. Sağlık açısından temkin alarak sıcak günleri sağlıklı ve tehlikesiz bir biçimde geçirmek herkesin önceliği olmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gölgede duran bile kavrulacak! O günler için uyarılar peş peşe geldi: Cayır cayır yakacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz