1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gölün ortasından fışkırmaya başladı! Balıkçılar hemen yetkilileri aradı, o ile her an gaz müjdesi gelebilir!

Gölün ortasından fışkırmaya başladı! Balıkçılar hemen yetkilileri aradı, o ile her an gaz müjdesi gelebilir!

featured
service

Isparta’da en büyük tatlı su kaynaklarından biri olan Eğirdir Gölü’nde ortaya çıkan su kabarcıkları yetkilileri harekete geçirdi. Balık tutmak için Göle açılan balıkçılar cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüleri anında ekiplere bildirdi. EKO-BİR Müdürü Süleyman Can ve Eğirdir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ayhan Köçükköse Barla Köyü ve Mahmatlar Köyü Arasında bulunan Kaynarca bölgesinde oluşan su kabarcığının bulunduğu bölgeye giden ekipler inceleme yaptığı. EKO-BİR teknesinde bulunan GPS cihazında yapılan ölçümler doğrultusunda gölün ortalama derinliğinin 5 -6 metre olduğu belirtilirken su kabarcıklarının bulunduğu alana gelindiğinde derinliğin 11 metreye kadar ulaşıldığı ölçüldü.

EKO-BİR Müdürü Süleyman Can, ortaya çıkan su kabarcıklarının gaz çıkışı nedeniyle oluşabileceğinin altını çizdi. Çok yoğun bir çıkış olduğunu dile getiren Can, soğuma ihtimalinin bulunduğunu belirtirken kabarcıklara dikkat çekti. Geniş çaplı bir araştırma yapılması gerektiğinin altını çizen Can, dip zeminde ölçen makinada bir hattın olduğu ve bu hat üzerinde yoğunlaşmanın yoğun olduğunu aktardı.

Süleyman Can, “Gaz olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünüyoruz ama araştırılmasında fayda var. Dipteki oluşumların ne olduğu ile ilgili bilgi sahibi olmak için Üniversiteden destek alınabilir. Su mu? Yoksa gaz mı olduğu net olarak ortaya konulur. Gaz ise gazın hangi çeşidi olduğu ile ilgili net bir tespit ortaya konulabilir” dedi.

Eğirdir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ayhan Küçükköse, Kaynarca bölgesinde bulunan görüntülerin balıkçılar tarafından yıllardır su kaynağı olarak bilindiğini aktardı. Vatandaşların gölde olduğu durumlarda içme suyuna bile buradan temin ettiklerine dikkat çeken Küçükköse, Kaynarca bölgesinin acilen incelenmesi gerektiğine dikkat çekerek bilim adamları ve yetkililer tarafından araştırılması gerektiğinin altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gölün ortasından fışkırmaya başladı! Balıkçılar hemen yetkilileri aradı, o ile her an gaz müjdesi gelebilir!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz