Google’da yeni trend bireysel silahlanma: En çok ‘ruhsatsız silah cezası’ aratıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BirGün Gazetesi’nden Mustafa Kömüş’ün haberine göre, “Silah” ifadesinin aratılmasında son üç ayda ciddi bir çoğalış yaşandı. Bu ifadenin aratılmasında en ciddi çoğalış ise cumhurbaşkanlığı tercihlerinin ikinci turunun yapıldığı 28 Mayıs’ta yaşandı. O gün silah aramasında bütün yüzde suratlık bir çoğalış oldu.

Silaha erişmek gün geçtikçe daha da basitleşirken, fertsel silahlanmayla yaşanan şiddet hadiselerinde sanki patlama yaşandı. İstanbul Esenyurt’ta bir tekel bayisine yapılan silahlı hamlenin ardından gözler yine fertsel silahlanmaya çevrildi. Fertsel silahlanmada yaşanan çoğalış tartışılırken bu vaziyet Google aramalarına da yansıdı. Özellikle “silah” ve “silah alımı” ifadelerinin aratılmasında yaşanan çoğalış dikkat çekti.

Aynı günlerde “silah nasıl alınır” ifadesinin aratılması da yüzde 100 oranında arkasıydı. Eş bir çoğalış “silah alımı” ifadesinde de oldu. Özellikle Esenyurt’taki hamlenin asıllaştığı günlerde bu ifadenin aratılmasında çok ciddi çoğalışlar yaşandı. Öte yandan son üç ayda bu ifadelerin en çok aratıldığı şehrin Urfa olması da dikkat çekti. Yeniden ruhsatsız silah aratılması da ve bunun cezasının denetletilmesi de yüzde suratı aşan oranlarda yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Google’da yeni trend bireysel silahlanma: En çok ‘ruhsatsız silah cezası’ aratıldı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz