1. Haberler
  2. Gündem
  3. Günde 1 saat çalışıyor Aylık 150 Bin Dolar maaş alıyor! İş arayanlara fırsat: Yaptığı bu iş dünyanın her yerinde aranıyor!

Günde 1 saat çalışıyor Aylık 150 Bin Dolar maaş alıyor! İş arayanlara fırsat: Yaptığı bu iş dünyanın her yerinde aranıyor!

featured
service

Günde 1 saat çalışıyor Aylık 150 Bin Dolar maaş alıyor! İş arayanlara fırsat: Yaptığı bu iş dünyanın her yerinde aranıyor!- Genç çalışanlardan, Google’da çalışan bir yazılım mühendisinin aldığı maaş olay oldu. 20’li yaşlarındaki mühendisin günde sadece bir saat çalışarak 150 bin dolar kazanması dikkat çekti.

Google’daki Z kuşağından bir yazılım mühendisi günde bir saat çalışarak 150 bin dolar kazanıyor ve zamanının geri kalanını da kendi girişimi için kullanıyor.

20’li yaşlarındaki Google’da yazılım mühendisi olan ve gerçek adı yerine Devon takma adını kullanan bir çalışan, Fortune’a teknoloji devi için günde yaklaşık bir saat çalıştığını ve 150 bin dolar maaş kazandığını söyledi. Devon, anlattığına göre; genellikle sabah 9 civarında yataktan kalkıyor, duş alıyor ve kahvaltı hazırlıyor, ardından sabah 11’e veya öğlene kadar Google için çalışıyor. Günün geri kalanında da kendi girişimi için çalıştığını ve meslektaşlarının hiç terfi almadan gece geç saatlere kadar çalıştığını görünce çok çalışmanın anlamlı olmadığını söylüyor.

TEK KİŞİ O DEĞİL

Devon, rahat çalışma ortamı ve hafif iş yüküyle Google’da yer alan tek kişi değil. 22 yaşındaki Jason takma isimli bir mühendis de daha önce Insider’a, gelirini artırmak için haftada 30 saatten fazla olmamak üzere iki tam zamanlı uzaktan yazılım mühendisliği işinde çalıştığını söylemişti. Jason, “İlk işimde iş yükümün yeterince düşük olduğunu hissettim ve eğer bunu kaldıramazsam o zaman işlerden birinden ayrılabileceğimi biliyordum” demişti.

Google’da hiç kimsenin kendisinin birkaç saat çalıştığından şüphelenmediğini söyledi. Şu anki görevinden önce Google’da staj yaptığında, muhtemelen günde iki saatten az çalıştığını da belirtti. Devon, “Uzun saatler çalışmak isteseydim bir startup’ta olurdum” dedi. Google’daki yazılım mühendisleri yılda 718 bin dolara kadar maaş alabiliyor.

Bu tip hikayeler, Google ve Meta gibi teknoloji şirketlerindeki çalışanların asgari çalışma saatleri için yüksek maaş alıp almadıkları konusundaki tartışmaları gündeme getirmiş ve hatta bu durumu, bazı teknoloji uzmanları “sahte iş” olarak adlandırmıştı.

Bazı uzmanlar teknoloji şirketleri arasındaki rekabetin maaşlara yansıdığını, personel sayısının ise gösteriş amaçlı yüksek tutulduğunu ileri sürerken, bazı eleştirmenler de şirketlerin yeni işe alınanları meşgul edecek yeterli işi olmadığını söylüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Günde 1 saat çalışıyor Aylık 150 Bin Dolar maaş alıyor! İş arayanlara fırsat: Yaptığı bu iş dünyanın her yerinde aranıyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz