1. Haberler
  2. Gündem
  3. Günde 200 tanesini ipe geçiriyorlar! 1 TL’ye almam diyen 20 TL’ye kapışıyor! Meyvesi hayırsız kabuğu hayırlı çıktı

Günde 200 tanesini ipe geçiriyorlar! 1 TL’ye almam diyen 20 TL’ye kapışıyor! Meyvesi hayırsız kabuğu hayırlı çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’nın Kozan ilçesi Konak köyü sakinleri ellerinde kalan narenciyeleri kabukları ile değerlendirmeye başladı. Kilosu 1 TL olmasına rağmen satışında istenilen verimi alamayan ürünler kabukları ile para ediyor. Narenciyeleri soyduktan sonra kabuklarını günlerce kurutan köylüler bu kabukları pazarda 18-20 TL’den satıyor. Kış mevsiminde hastalıklardan korunmak için çay yapanlar bu kabukları peynir ekmek gibi tüketiyor.

Kozmetik alanından sanayiye kadar pek çok farklı alanda işlev sağlayan narenciye kabukları doğal alternatiflerin başında geliyor. Limon, portakal ya da turunçgilleri römork ile taşıyarak Evlerinin önüne getiren köy sakinleri ise 200 kiloya kadar olan narenciyeleri özenle soyduktan sonra hepsini tek tek ipe diziyor. Büyük krizi fırsata çeviren köy halkının yüzü de fazlasıyla gülüyor.

Mahalle Sakine Suzan Yıldırım bu yöntemi israfı önlemek amacıyla yaptıklarını dile getirerek “Torunlarım getiriyor biz soyup kurutuyoruz. Meyvenin fiyatı dalında 1-2 TL, kabuğunu 20 TL’ye kadar satıyoruz. Ağaçta kalsa çiçeğine zarar yere dökülse toprağa bizde böyle ekonomiye kazandırıyoruz.” dedi.

Her evden yaklaşık 500 kilogramlık kabuk çıktığını belirten köy sakini Ahmet Yeğenoğlu ise dalında kalan ürünlerin ağaçlara da bahçeye de zarar olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Günde 200 tanesini ipe geçiriyorlar! 1 TL’ye almam diyen 20 TL’ye kapışıyor! Meyvesi hayırsız kabuğu hayırlı çıktı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz