1. Haberler
  2. Gündem
  3. Güney Kore’den Bangladeş İçin Barış Umudu

Güney Kore’den Bangladeş İçin Barış Umudu

featured
service

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Bangladeş’te yeni kurulan geçici hükümetin göreve başlamasının ardından ülkede barış ve düzenin bir an önce sağlanacağına dair umutlarını dile getirdi.

Bakanlık, geçici hükümetin kurulmasıyla birlikte, Bangladeş’teki huzurun hızla tesis edileceğini beklediklerini ifade etti. Bakanlık yapılan açıklamada, “İki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla geçici hükümetle işbirliği yapmayı planlıyoruz,” görüşünde bulundu.

Bangladeş’te, 1971 yılında gerçekleşen Bağımsızlık Savaşı’nda görev alanların çocuklarına kamuda kontenjan ayrılarak hala sürmekte olan, özellikle öğrencilerin yoğun olarak katıldığı protestolar başlatılmıştı. Temmuz ayı ortalarında başlayan bu gösteriler, yüksek mahkemenin kontenjan oranlarını azaltma kararının ardından sona erdi.

Protestolar sırasında bazı gruplar, yaşanan şiddet olaylarından sorumlu tutuldu ve yasaklandı. Protestocular, yaşamını yitirenler için adalet talep etme amacıyla tekrar sokaklara döküldüler. Bu olaylar sonucunda yüzlerce kişi hayatını kaybetti ve binlerce kişi gözaltına alındı.

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, olayların ardından askeri helikopterle Hindistan’a gitmek durumunda kaldı. Nobel ödüllü Muhammed Yunus ise 8 Ağustos tarihinde geçici hükümet başkanı olarak göreve başlamıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Güney Kore’den Bangladeş İçin Barış Umudu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz