Hacda skandal: Diyanet kapıyı kırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Hac Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Demirhan, Diyanet harici özel şirketlerle ya da kendi imkanlarıyla hac ziyareti yapmak isteyen Türk vatandaşlarını Suudi yetkililere şikayet ettiklerini açıkladı. Demirhan, Diyanet’in organizasyonunun baltalandığını öne sürerek şikayet edilen Türk vatandaşlarının Arafat’a alınmayacağını belirtti. 10 yıldır kurada ismi çıkmasını bekleyenlerin hakkını korumak için bunu yaptıklarını savundu. Demirhan’a tepki yağdı. İhbar edilen Türk vatandaşları ise, saatlerce evrak kontrolüne sokulduklarını ve mağdur edildiklerini söyledi.

Diyanetin 20-25 bin Türk vatandaşını mağdur ettiği belirtildi. Kurumun ihbarı sonrası, Suudi polisi Mekke’de otelleri bastı. Suçlu operasyonunu aratmayan skandalda Türk hacı adaylarının kapıları kırıldı, ardından gözaltına alındı. 86 bin TL ceza kesilen Türkler, hac farizaları engellenerek sınır dışı edildi. Sosyal medyaya yansıyan görüntüler, kamuoyunda büyük tepki çekti. DEVA Partisi, Dışişleri Bakanı Fidan ile Ali Erbaş’a “Hacılar Diyanete fahiş fiyat ödemiyor diye şikayet ediliyor. Bu utanca son verin” çağrısı yaptı. Saadet Partisi de baskının zulüm olduğunu açıkladı.

Diyanet İşleri Hac Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Demirhan, özel şirketlerle ya da kendi imkanlarıyla hac ziyareti yapmak isteyen Türk vatandaşlarını Suudi yetkililere şikayet ettiklerini açıkladı. İhbarlar sonrası Suudi polisi kapıları kırarak hacı adaylarının otel odalarını bastı, ceza keserek sınır dışı etti. Muhalefet, “Bu utanca son verin” çağrısı yaptı.

Müslümanların büyük buluşması olarak nitelendirilen ve 1,5 milyondan fazla hacı adayının gerçekleştireceği Arafat ziyareti dün başladı. Geceyi Arafat’ta geçiren Müslümanlar, bol bol dua ve tövbe etti. Ancak diğer yanda Türk hacı adayları, başka bir sınav verdi. Lüks makam arabaları ve yemek mönüsüyle gündemde olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın seyahat, işçi ve ticari vizeleriyle kutsal topraklarda bulunan Türk vatandaşlarını Suudi Arabistan yönetimine şikâyet ettiği iddia edildi. Suudilerin, Diyanet’in şikâyet ettiği Türk vatandaşlarını otel otel arayıp bulduğu, kapıları kırarak 10 bin riyal (86 bin TL) ceza kestikten sonra sınır dışı ettiği ileri sürüldü. Sözcü’nün haberine göre, yaklaşık 20-25 bin Türk vatandaşının yaşadığı sorunun kaynağının Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Demirhan olduğu, kendi itirafıyla ortaya çıktı.

Demirhan, bir grupla yaptığı sohbette kendi kotaları dışında hacca giden Türkleri şikayet ettiğini belirterek şöyle devam etti: “Ticari vize ile seyahat vizesiyle plansız, programsız gelen hacı adaylarımız var. Hatırlarsınız daha önce 3 aylık hac vardı. ‘Ramazan’da gidiliyor, ‘Kurban’da dönülüyordu. Önceden gidip orada kamufle olan, Arafat’a gitmek için otelde bekleyenler geçen sene çok fazlaydı. Bu sene biz onları şikâyet ettik. ‘Bunlar bizim organizasyonumuzu baltalıyor’ dedik. Devletine güvenip kurada haccın çıkmasını bekleyen vatandaşlarımız varken onların hiç beklemeksizin parayı vererek başkalarının haklarını gasbetmesine razı değiliz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hacda skandal: Diyanet kapıyı kırdı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz