1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hakan Fidan ve Donika Gervalla-Schwarz’dan Önemli Açıklamalar

Hakan Fidan ve Donika Gervalla-Schwarz’dan Önemli Açıklamalar

service

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kosova’daki mevkidaşı Donika Gervalla-Schwarz ile düzenlediği ortak basın toplantısında Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkilerin önemine değindi.

Fidan, “Mısır ve Türkiye, iki ülkenin sahip olduğu bütün kapasiteyi, hem ikili ilişkilerde hem de bölgesel ilişkilerde gerçekleştirme konusunda tam bir iradeye sahip.” ifadesini kullandı.

Bakan, Filistin meselesinin önemine vurgu yaparak, “Mısır bir ön cephe ülkesidir. Gazze’ye insani yardım konusunda çok büyük bir rol üstlenmektedir.” dedi. Refah Sınır Kapısı’nın açık olduğu günlerde Mısır’ın Gazze’ye yardımları ulaştırma konusundaki katkılarını belirtti.

Fidan, Mısır ile Afrika üzerindeki istikrar konusunda da fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti. Libya, Somali ve Sudan’daki çatışmaların durdurulması için gerekli işbirliklerine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Bakan, “Mısır’a destek ve yardım etmemiz gerekiyor,” diyerek Türkiye’nin Filistin meselesinde Mısır ile el birliği içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonunun bu ilişkilerin daha sistematik bir hale gelmesine yol açacağını ve bu durumun bölge için örnek teşkil edeceğini düşündüğünü belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hakan Fidan ve Donika Gervalla-Schwarz’dan Önemli Açıklamalar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz