1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hakan Fidan’dan ‘Suriye ile Normalleşme’ Açıklaması: ‘Gönüllü Olmadıkça Kimseyi Zorla Göndermeyeceğiz’

Hakan Fidan’dan ‘Suriye ile Normalleşme’ Açıklaması: ‘Gönüllü Olmadıkça Kimseyi Zorla Göndermeyeceğiz’

featured
service

Fidan, ‘Suriye ile normalleşme’ süreci ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon, barış ile ilgili bir vizyon. Suriye uzun zamandır kanayan bir yara. Diyalog kapılarını açık tutmak istiyoruz” dedi.

“Zamanın ruhu bizi barış aramaya zorluyor” diyen Fidan, “Cumhurbaşkanımız en üst düzeyden bir barış çağrısında bulunmuştur. Çağrımız önemli, karşılık bulmasını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Fidan, açıklamasında, “Suriye muhalifleriyle ilgili de durduğumuz yer değişmedi. Bu kardeşlerimiz şu anda kontrol ettikleri bölgelerde Türkiye’ye daha fazla mültecinin gelmesini engelliyor” değerlendirmesini yaptı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ile ilgili de değerlendirme yapan Fidan, “İsrail’e baskı yapılması gerekiyor. Hamas’ın bu şartları kabul etmiş olması İsrail tarafından zayıflık ve teslimiyet olarak algılanıyor. Bu son derece tehlikeli anlayıştır” ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin Suriyeli mültecilerin geri gönderilmesine dair çıkan haberler ve iddialara dair sorusuna Fidan, “Mültecilerle ilgili hükümet politikamız değişmemiştir. Gönüllü olmadığı sürece kimseyi zorla gönderecek değiliz. Rusya ve İran’ın yapıcı rol oynamasını bekliyoruz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hakan Fidan’dan ‘Suriye ile Normalleşme’ Açıklaması: ‘Gönüllü Olmadıkça Kimseyi Zorla Göndermeyeceğiz’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz