1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hakan Fidan’ın Yoğun Diplomasisi: Asya’dan Afrika’ya Temaslar

Hakan Fidan’ın Yoğun Diplomasisi: Asya’dan Afrika’ya Temaslar

featured
service

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, son iki ay içerisinde pek çok ülkede ve farklı platformlarda yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü. Ortaya koyduğu çok paydaşlı ve çok disiplinli dış politika anlayışı ile Türkiye, global siyasi, ekonomik ve sosyal gelişmelere yönelik aktif bir rol üstleniyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Türkiye’nin bulunduğu coğrafya, küresel güç rekabetinin sıklıkla sahneye çıktığı bir alan olarak dikkat çekiyor. Bu bağlamda, Fidan, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Zirvesi’ne katılarak bölgedeki barış ve istikrarın korunması konusuna vurgu yaptı ve Türkiye’nin bu süreçteki rolünü güçlü bir şekilde ifade etti.

Türkiye, Ukrayna krizinin başından itibaren, ülkenin egemenliğine destek vererek çatışmaların sona ermesi ve barışçıl çözümlerin sağlanması için aktif bir arabuluculuk rolü üstlendi. Hakan Fidan, Ukrayna’da Barış Zirvesi gibi önemli platformlarda Türkiye’nin görüşlerini ifade etti.

Ayrıca, Fidan, G7 ve NATO zirvelerine katılarak Türkiye’nin uluslararası güvenlik konularındaki taahhütlerini bir kez daha öne çıkardığının altını çizdi. Bu tür zirvelerde, savunma sanayi ve terörle mücadele konuları üzerinde duruldu.

Fidan, İran ve Mısır’ı ziyaret ederek bölgedeki insani yardımların önemini vurguladı ve Gazze konusundaki gelişmeleri takip etti. Ayrıca, Afrika’da pek çok dışişleri bakanı ile görüşmeler gerçekleştirerek “Ankara Süreci”‘ni başlatma imkanı sağladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hakan Fidan’ın Yoğun Diplomasisi: Asya’dan Afrika’ya Temaslar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz